Venlo, stedje van lol en plezeer en van shoppen!

Placeholder for BLOG Melanie van MelickBLOG Melanie van Melick

Melanie van Melick

20 april 2022

Waar te beginnen in deze bruisende, gezellige en grote stad met veel shopping zijstraatjes en een groot aanbod aan dames-, heren- en kinderkleding, schoenen, tassen, sieraden, lingerie, brillen, woonaccessoires, lifestyle en lokale producten?!

Het is niet makkelijk om in deze tijd met zoveel keuze aan kleding en modetrends je weg te vinden met shoppen, maar het hoeft zéker ook niet moeilijk te zijn om voor jezelf een leuke nieuwe outfit te scoren in Venlo!

In dit blog neem ik jullie mee door de binnenstad van Venlo en leer ik jullie hoe je goed voorbereid de stad in kunt gaan en niet meer thuiskomt met impulsaankopen of miskopen…maar met kleding die bij jou past en waar jij je fijn in voelt!

Maar eerst… zal ik me even voorstellen! Ik ben Melanie van Melick en heb een van de leukste beroepen die er bestaan, want ik ben Imago Stylist en kleurconsulent en mijn werk is om mensen weer een stukje van zichzelf (terug) te geven door middel van kleding, kleur en hun eigen unieke stijl!

Als je shoppen leuk vindt, dan is het natuurlijk gezellig om gewoon een straatje in te ‘slenteren’ en te kijken wat daar voor winkels zijn en om wat door de kledingrekken te neuzen…uren lang… Maar als je liever niet de stad ingaat, kan het heel frustrerend zijn om tóch een leuke outfit te scoren.

Door middel van een goede voorbereiding ga ik het shoppen voor jullie makkelijker, relaxter en leuker maken… dus laten we daar eens mee beginnen.

Placeholder for BLOG SHOP 5026BLOG SHOP 5026

Een aantal tips van Melanie

  • Ruim voordat je gaat shoppen je kledingkast op maak een shoppinglist en vraag jezelf bijv. af wat je nodig hebt om je kleding te kunnen combineren, wat er ontbreekt in je kast en waarom je bepaalde kleding nog nooit hebt gedragen
  • Maak foto’s (in daglicht) van je eigen kledingstukken of neem de kledingstukken mee zodat je zeker weet dat de nieuwe kledingstukken bij jouw eigen kleding past
  • Ga zelfverzekerd een winkel in. Wéét wat jou staat, wat je mooie kleuren vindt en waar je je prettig in voelt. Vraag je tijdens het passen af: Is dit mijn stijl, hoe voel ik me in deze kleding, wanneer ga ik het dragen?
  • Bedenk alvast een route. Als je niet van shoppen houdt, is het makkelijk om er van tevoren over na te denken welke winkels je die dag graag wilt bezoeken.


Nu ik een witte broek heb (waar je heel goed mee kunt combineren), wil ik een kleurtje toevoegen door middel van een leuke blouse. Dus ga ik bij Carrièra Damesmode op de Klaasstraat naar binnen. Deze grote damesmode zaak biedt een uitgebreide collectie met veel kleurtjes en ook printjes van veel verschillende, bekende merken.

De verkoopster zegt vriendelijk dat als ik hulp nodig heb, ik haar kan benaderen. Zelf vind ik dit zeer prettig, want dan voel je je niet opgelaten in een winkel en kun je rustig rondkijken en je gang gaan. Top! Ik zie een leuke blouse hangen met Paisley print in vrolijke lentekleuren en een jasje met glans, dus besluit om beide mee te nemen!

Placeholder for BLOG SHOP 4992BLOG SHOP 4992

Nu ik de kleur van het blousje weet, ga ik een aantal deuren verder bij Rémy schoenen naar binnen omdat zij een unieke, kleurvolle collectie met uiteenlopende modellen schoenen hebben, waar voor iedere stijl een schoen te vinden is!

Zelf voeg ik altijd één opvallend item toe aan mijn outfit en dat wordt in dit geval een knalroze laarsje! Je kunt het natuurlijk ook afstylen met een leuke sneaker of een loafer.

Placeholder for BLOG SHOP 4998BLOG SHOP 4998

Ik houd persoonlijk van aparte sieraden en je zult mij nooit zonder ringen, oorbellen en of kettingen zien. Dan voel ik me heel ‘kaal’. Ik ben dan ook vaak te vinden bij Beads ’n Bobblesop de Jodenstraat, waar ze een ruim en uniek assortiment aan sieraden hebben.

Het is een hele sfeervolle, gezellige en kleurrijke winkel waar je lekker kunt schuimen tussen het mooie aanbod sieraden en nooit met lege handen naar buiten gaat… al is het maar een setje oorbellen of een armbandje! Voor mijn nieuwe outfit kies ik voor een opvallende set die past bij de kleuren van de schoenen en de blouse.

Placeholder for BLOG SHOP 5077BLOG SHOP 5077

Als laatste ga ik een paar deuren verder bij In The Moodnaar binnen want ik kan niet in Venlo gaan shoppen zonder deze stijlvolle en sfeervolle damesboetiek in te zijn geweest! De koffie of thee staat altijd klaar en hun damescollectie wordt wekelijks aangevuld met nieuwe items voor elke leeftijd, waardoor je altijd wel iets zult vinden dat bij jou past!

Wat het bijzondere is aan deze winkel is dat je tijdens het shoppen een hele relaxte sfeer zult ervaren en tussendoor lekker koffie kunt drinken op een loungebank, zodat je goed kunt nadenken over de items die je gaat passen, wilt passen en/of nodig hebt! Exact wat ik altijd prettig vind!

Ik show hier mijn outfit wat ik deze dag heb gescoord en sluit de dag af door lekker even een tijdschrift te lezen en een kop koffie te drinken…want dat is toch wat je wilt op zo’n shoppingdag!

Placeholder for BLOG SHOP 5060BLOG SHOP 5060
Placeholder for BLOG SHOP 5092BLOG SHOP 5092

Psssssttttt... Dat ik begin met het shoppen van een broek is natuurlijk geen toeval. Over het algemeen is de broek een lastig kledingstuk om voor te slagen, dus als je deze hebt gekocht, kun je dat als basisstuk gebruiken en daarmee verder shoppen.

Op een broek kun je verschillende items dragen, van blouse tot trui tot T-shirt. Door er telkens andere tops en schoenen aan toe te voegen, creëer je telkens een andere look! Stijl dit af met accessoires zoals sieraden of een leuke tas en je bent helemaal klaar!

Yesss… helemaal happy en voldaan na het shoppen in hartje Venlo ga ik tevreden naar huis met mooie items die ik telkens opnieuw kan combineren en die écht bij mij passen. Zo’n geslaagde dag gun ik iedereen. Dus succes met mijn tips en als het niet lukt, weten jullie me te vinden!

Placeholder for BLOG Melanie van MelickBLOG Melanie van Melick

Over de schrijver

Melanie van Melick

Melanie geeft persoonlijk kleur- stijl- en kledingadvies en verzorgt workshops en lezingen als ‘Balans tussen innerlijk en uiterlijk’ en ‘Hoe ga je om met fashion?!’. Tevens organiseert ze leuke mode evenementen en kun je haar benaderen voor garderobe-styling, een leuke personal shop-sessie en/of geheel persoonlijk advies waar jij op dat moment hulp bij nodig hebt. Ga voor meer informatie naar: www.melanievanmelick.nl.