• Placeholder for 5 Mout25 Mout2

Makkelijk Vega(n) in Venlo!

Easy peasy plantaardig

Placeholder for Cyrille BergerCyrille Berger

Cyrille Berger

03 januari 2023

Ontdek de lekkerste vega(n) gerechten in Venlo

Heb jij het voornemen om minder vlees te eten dit jaar? Of wil je een gezonde start maken na de feestdagen? Of eet je al vega(n) en zoek je leuke plekken om uit eten te gaan? Ik bespaar je een lange zoektocht op Venlose menukaarten. Voor jou heb ik de lekkerste vega en vegan gerechten op een rijtje gezet - bij cafés en restaurants die hier extra veel aandacht aan besteden. Zo wordt plantaardig eten in Venlo letterlijk ‘easy peasy’!

Vega(n) eten? - Zeker alleen maar groenvoer! No worries! De tijd van alleen een tomatensoepje of salade met kaas is voorbij! Laat je verrassen in deze blog door alle lekkere gerechten - van trendy snacks, yummie pokébowls, lekkere burgers tot bijzonder smakelijke salades. Onderstaande cafés en restaurants maken je zeker blij… Maar ook de meeste andere plekken hebben altijd wat vegetarisch te bieden en vernieuwen steeds meer. Genoeg keus dus in Venlo!


Stek

Stek is een foodieheaven voor vegan eten! Alles is met zorg (zelf) bereid – ‘t liefst met streekproducten en groenten uit eigen moestuin. De kaart staat bomvol smakelijke vegan gerechten met een gezonde touch. I’m not kidding – Stek’s taartjes zijn zelfs prima als voedzaam ontbijtje! Ontdek hun ontbijtjes en meer!

Placeholder for 1 Stek11 Stek1

Bik Mik

Wat een aangename verrassing vond ik de lunch bij BikMik! Dit is niet zomaar een broodjeszaak waar je ‘mik bikt’! Met het sfeervolle uitzicht op het Stadhuis geniet je hier van een heerlijk ontbijt of lunch. Hier staan smaak, goede ingrediënten en solide vakmanschap staan centraal. Speuren naar vegan? Niet nodig! Vegan eten krijgt de nodige aandacht en is letterlijk uitgestippeld op de kaart!

Placeholder for 2 Bik Mik2 Bik Mik

Grenswerk Café

Vegan boring? No way bij Grenswerk Café! Vega(n) is bij hun een no-brainer. De mix van lunch, finger- en streetfood is niet alledaags - de wisselende kaart is geïnspireerd op de laatste foodtrends. Laat je verrassen door iets speciaals of juist ’normale’ gerechten met een vega(n) twist!

Placeholder for 4 Grenswerk Cafe4 Grenswerk Cafe

Sittar Indian Restaurant

Wist je dat de Indiase keuken vega-famous is? Het staat al jaren bekend als de meest vega-friendly keuken van de wereld. Er zijn zoveel lekkere vegan gerechten, zoals romige Curries, Dahls van linzen, knapperige Samosa’s of Biryani met rijst. Bij Sittar kun je alles proberen! Move over Kip Tandoori, durf jij de pittige groente Vindaloo aan? Mijn bijgerecht tip: Saag Aloo met spinazie en aardappelen. Dineer in hun authentieke restaurant of bestel easy online.

Placeholder for 2016 11 Sittar 22016 11 Sittar 2

Café Bruxelles

Nice to know … bijna de helft van de gerechten op de kaart van Café Bruxelles zijn vegetarisch! Hier geniet je van een lekker ontbijtje of lunch in Brusselse sferen - warm, ongedwongen en gezellig, met een decor om bij weg te dromen. Voor mij is café Bruxelles the place to be om gepocheerde eieren, Eggs Benedict, te eten.

Placeholder for 2 1 Cafe Bruxelles2 1 Cafe Bruxelles

Eddy’s Sushi X Beej Benders

Bye Bye saaie komkommer Maki - Eddy’s Sushi zet je wereld op z’n kop! Je herkent de sushi bijna niet door alle kleuren, vullingen met bijzondere ingrediënten en toppings. Zo is hun Veggie Picasso een waar meesterwerk met veel veggies, mangoblokjes en zoete aardappelchips. Maar er zijn nog 10 andere sushi-rolls om uit te kiezen. Je eet de heerlijke sushi van Eddy bij Beej Benders.

Placeholder for 8 Motown Flavor8 Motown Flavor

Bij de Buren

Ook in dit lijstje mag eetcafé Bij de Buren niet ontbreken voor je lunch of diner. Geïnspireerd door de internationale keuken word je verrast met bijzondere smaken en combinaties. Geen exclusieve haute cuisine maar zeker next level!

Placeholder for 9 Bijdeburen29 Bijdeburen2

Meer vega(n) breakfast, lunch & dinner!

 • Eten en drinken

  MOCCA

  Koffie, ontbijt en lunch!

  Placeholder for 2019 04 VP Mocca Coffee Company 102019 04 VP Mocca Coffee Company 10
 • Eten en drinken

  Milk

  Dé koffiespeciaalzaak in hartje Venlo

  Placeholder for Milk and Cookies 05 minMilk and Cookies 05 min
 • Eten en drinken

  Bagels & Beans

  De vrijplaats voor koffie, bagels & geluk

  Placeholder for BagelsBagels
 • Eten en drinken

  Stadsherberg Ald Weishoès

  Placeholder for Stadsherberg Ald WeishoèsStadsherberg Ald Weishoès
 • Eten en drinken

  Nena Pizza

  Napolitaanse pizza's

  Placeholder for 2021 06 Venlo Partners NENA Pizza 142021 06 Venlo Partners NENA Pizza 14
 • Eten en drinken

  Burgers & Beers

  De beste hamburgers van de stad

  Placeholder for Burgers and Beer VenloBurgers and Beer Venlo
 • Eten en drinken

  Sur Meuse

  Lekker eten aan de Maas

  Placeholder for 2018 09 VP Sur Meuse 8 A42018 09 VP Sur Meuse 8 A4
 • Eten en drinken

  Tante Toer

  Klein en gezellig eethuis

  Placeholder for Tante toer venlo thumbTante toer venlo thumb
 • Eten en drinken

  Into Indo

  Placeholder for 2023 LOCATIE Into Indo WEB Thom Spierenburg 102023 LOCATIE Into Indo WEB Thom Spierenburg 10
Placeholder for Cyrille BergerCyrille Berger

Over de schrijver

Cyrille Berger

Marketing expert by day, foodie 24/7… Cyrille is een creatieve en enthousiaste foodie, altijd op zoek naar inspiratie voor lekkere en verrassende gerechten. Ze was een tijdje weg, maar heeft de liefde in en voor Venlo gevonden. Nu is ze op culinaire (her)ontdekkingstocht in Venlo. Op haar foodblog post Cyrille elke week smakelijke en kleurrijke foto’s van haar favoriete recepten, de laatste foodtrends, eten in Venlo en kooktips.

Krijg je al trek? Neem een kijkje op haar instagram blog @foodies_x_friends