Smakelijk eten

Gastronomische highlights

5 x vroeg

1. STEK
Begijnengang 2 Venlo | 8.30-17.00 | zat. 9.00 - 17.00
Leescafé bij de bieb met verfrissende kaart vol healthy hapjes en drankjes. Biologisch, vers en (nagenoeg) suikervrij. Stek en u wordt gezond!
Facebookpagina Stek

2. MILK 'N COOKIES
Parade 64 Venlo | 8.00 - 17.30 | za/zo 9.00 - 17.30
Al vroeg in de ochtend gezellig druk met locals en toeristen. Supergoede koffies, want gemaakt door professionele barista's en lekkere ontbijtjes. Ook leuk voor high tea.
www.milkandcookies.nl

3. CAFÉ EUGENIA
Hogeweg 2 Venlo | wo/do/vrij 9.00 - 18.00 | za. 8.00 - 17.00 | zo 10.00 - 18.00
Prachtig monumentaal pand vlakbij het Nolensplein waar je de hele dag terecht kunt voor lekkere koffie, goede ontbijtjes en gebakjes op z'n Duits.
www.cafeeugenia.nl

4. BIK MIK
Markt 7 Venlo | 9.00 - 18.00 | zo/ma 10.00 - 18.00
BikMik is Venloos voor 'eet brood'. Hier eet je heerlijk ambachtelijk gebakken brood, belegd met verswaren van lokale slagers en kaasboeren.
www.bikmik.nl

5. MOCCA COFFEE COMPANY
Splinternieuw en veelbelovend. Biologische, eerlijke koffie en eten met een Amerikaans tintje. Denk aan cheesecakes, pancakes of een stevig ontbijt met alles erop en eraan. Ook goed voor de laatste koffietrends. Espresso tonic, waarom niet?
www.moccacoffeecompany.nlAll day every day

Lekker lunchen op het terras, een tussendoortje of een ijsje in de zon. Hier moet je zijn als je zin hebt in iets lekkers.

BEEJ BENDERS
Elke zichzelf respecterende metropool heeft er één, dus Venlo ook: een food market... Zo'n plek waar je de hele dag kunt rondhangen, terwijl om je heen de lekkerste hapjes worden bereid. Venlo heeft Beej Benders, een speciaalzaak met kraakverse lekkernijen en restaurant in één. Loop rond, kies waar je zin in hebt en geniet! De combi's zijn oneindig, van een bordje oesters tot een simpele daghap, it's your pick.
www.beejbenders.nl

PITTORESK HOEKJE
Onder de rook van het eeuwenoude Dominicanenklooster vind je Preuf & Praotlokaal De Klep en Bij De Buren, beide met een 'magnifique' terras en dito cuisine, waar je vanaf het vroege middaguur tot ver na zonsondergang heerlijk kunt eten en drinken. De Klep is een van de beste biercafés van ons land en bij Bij De Buren kennen ze de kneepjes van de wereldkeuken!
www.cafedeklep.nl
www.proevenbijdeburen.nlKekke snacks

Een patatje... Simpel, maar oh zo lekker! Bij de Koala Express eet je heerlijke versgesneden frietjes en bij Hungry Hippo scoor je authentieke huisgemaakte falafel. En dan, de meest besproken snack van het noordelijk halfrond: frietei Een rariteit onder de snacks, uitgevonden in Venlo en nog steeds dagelijks vers bereid door de familie Schreurs van Automatiek Piccadily. Try before you die!
www.koalaexpress.nl
Facebookpagina Hungry Hippo
Facebookpagina PiccadillyIce ice baby

Zomer zonder een ijsje is als... eh, nou ja, je snapt het. Bij deze salons kun je jezelf te buiten gaan aan overheerlijk, ambachtelijk ijs. Mmmmm!

Gelateria Gino
Sint Jorisstraat 6 Venlo
Facebookpagina Gino

IJsco Fantastico
Werf 5 Venlo
www.ijscofantastico.nl

IJssalon Da Paulo Grote Beekstraat 2 Venlo
Facebookpagina Da Paulo

IJssalon Clevers Raadhuisplein 11 Arcen
www.clevers.nlHeerlijk tafelen

Vakantie! Eindelijk tijd om eens goed te gaan uiteten. Voor een avond culinair genieten zit je hier goed. Gastronomie met een grote G...

SUR PLACE
Dit is er eentje in de categorie: als een god in Frankrijk. Supergezellig etablissement met gerechten geïnspireerd op de Franse keuken met een knipoog naar de rest van de wereld. Bij mooi weer neem je plaats op het terras aan de fontein.
www.brasseriesurplace.nl

TANTE TOER
Tante Toer is een reislustige dame. Ze zocht wereldwijd de lekkerste gerechtjes en ingrediënten en bracht ze naar Venlo. Perfect voor een avondje gezellig tafelen en proeven van vele kleine hapjes.
www.tantetoer.nl

BEEJ WIM
De naam klinkt lekker lokaal, maar de keuken is zeer exotisch. Chefs Keat en Minh - de 2 Brüder aus Asia, zoals ze zichzelf noemen - laten je in hun Asian foodbar alle hoeken van het Verre Oosten zien en geloof ons... dat wil je meemaken.
www.beejwim.nl

CABILLAUD
Cabillaud biedt top of the bill eten bij een geweldig uitzicht. Het restaurant van Theater de Maaspoort serveert kunstwerkjes van pure ingrediënten en dat op een mediterraan terras. Het lijkt hier wel de Côte d'Azur! Nee hoor, dat is niet overdreven. PS. Probeer ook eens hun high wine.
Website Cabillaud

LA TRATTORIA
Op zwoele zomeravonden waan je je hier in Rome of Florence. Old Dutch is bij velen bekend van de lunchkaart en het gezellige terras, maar vanaf 17.00 uur verandert dit bekende Venlose eetcafé in La Trattoria, een Italiaans restaurant met een uitstekende keuken!
www.latrattoriavenlo.nl