Op een half uurtje rijden

Leuke tripjes rondom Venlo

Leuke tripjes rondom Venlo

Niets zo verfrissend als een uitstapje of een dagtripje. Venlo is dan de perfecte uitvalsbasis. Met een auto en deze tips ontdek je de leukste plekje in de regio!

KASTELENROUTE KESSEL-BAARLO
Met auto, fiets of boot... je bent er zo: Kessel en Baarlo zijn twee charmante historische kerkdorpen aan de Maas met prachtige kastelen en pittoreske kernen. Ook leuk: even met het pontje heen en weer varen.

KASTEELTUINEN ARCEN
Kasteeltuinen Arcen is een van de grootste bloemen- en plantenparken van Europa en werd meerdere keren uitgeroepen tot Uitje van het jaar! Prachtige tuinen, een 17e-eeuws kasteel en de hele zomer volop evenementen.
www.kasteeltuinen.nl

DUSSELDORF
Vanuit Venlo ben je in no-time in deze Duitse metropool, een trekpleister van jewelste waar je eindeloos kunt shoppen, musea kunt bezoeken of kunt genieten van de historische Altstadt met zijn kleine straatjes en gezellige cafés.

ZOO PARC OVERLOON
ZOO Parc Overloon is een superleuke dierentuin vol avonturen, waar kinderen op tal van manieren actief bezig kunnen zijn met de dieren en hun leefomgeving.
www.zooparc.nl

INSEL HOMBROICH
Verplichte kost voor kunstliefhebbers, dit bijzondere museumpark. In tien openluchtsculpturen worden zeer bekende kunstwerken tentoongesteld. Kunst kijken bij daglicht, een unieke ervaring.

ODAPARK
Odapark Venray is eveneens een unicum voor kunstminnend publiek. Dit centrum voor hedendaagse kunst ligt in een schitterend bos. In het Theehuis zijn wisselende exposities, in het bos een inspirerende beeldentuin.
www.odapark.nl

DE SLUIS BELFELD
Bootjes kijken is altijd leuk, maar het wordt helemaal indrukwekkend als er ook nog een stuw- en sluizencomplex bij komt kijken. De sluis in Belfeld reguleert de Maas op een druk punt op de route en ligt er al sinds 1926. Uitgekeken? De omgeving is prachtig en bij het veer ligt een mooi terras!