Billen in het gras

Genieten in het groen

Down by the river

Amsterdam heeft grachten, Parijs heeft de Seine, maar Venlo heeft de Maas. Pak de fiets en ontdek de mooiste plekjes langs de oevers, zoals de grasterrassen bij de Venlose passantenhaven (met ijskiosk), de uiterwaarden aan Blerickse en Venlose zijde of neem het pontje bij Velden naar het pittoreske Grubbenvorst.Picknick in het park

Mandje vol lekkers, kleedje en klaar. Zoek je picknickplek in één van Venlo's mooie stadsparken.

1. JULIANAPARK
Enorm park in hartje stad met veel plek om te voetballen en een leuke speeltuin voor de kleintjes. Met prachtige fontein!

2. WILHELMINAPARK
Lieflijk park met oude bomen en een bruggetje. Omringd door schitterende villa's.

3. KOP VAN DE WEERD
Bijzonder stadspark aan het water. Niet te missen, want op het puntje staat De Krijger, een tien meter hoog kunstwerk van Rik van Rijswick.

4. BURGEMEESTER BERGERPARK
Minder bekend, maar prachtig! Een langgerekt en weelderig park met een avontuurlijke speeltuin aan het einde.Natuur met een grote N

Venlo is omringd door prachtige, omvangrijke natuurgebieden met alles erop en eraan. Hier komen ze in vogelvlucht...

JAOMERDAL
Ten zuidoosten van de stad ligt het Jaomerdal: een sprookjesachtig natuurgebied waar volgens het bekende carnavalsliedje kaboutertjes en elfjes wonen...
www.limburgslandschap.nl

KRICKENBECKER SEE
Vlakbij Venlo Über die Grenze vind je de Krickenbecker Seen, vier meertjes in de bossen, ooit ontstaan door turfwinning. Het stikt er van het groen en de waterdieren en tussen al dit vrolijks ligt ook nog een romantisch slot: Schloss Krickenbeck in Nettetal.
www.bsks.de
www.chateauform.com

DE GROOTE HEIDE
Ga zweefvliegers spotten en schaapjes tellen op de Groote Heide, een 260 ha groot natuurgebied waar bij goed weer het een na het ander zweefvliegtuig de lucht in gaat. Voor een hapje en een drankje ga je naar Gasterij Groote Heide. Steek wandelend de grens over en ontdek het supermooie Duitse natuurgebied rond de Krickenbecker Seen.
www.gasterijgrooteheide.nl

NATIONAAL PARK DE MAASDUINEN
Now we're talking. De Maasduinen is hét natuurgebied van Noord-Limburg. Het begint ten noorden van Venlo en tikt nog net het Noord-Limburgse Mook aan. De natuur, de historie, de flora en fauna... de diversiteit is oneindig. Kortom: wandel- en fietsplezier ohne Ende! Ontdek, beleef, verwonder, repeat.
www.np-demaasduinen.nl