Het Missiemuseum

Venlovertelt Verhalen

Ga ‘op’ Steyl en waan je in het verleden

De ‘automatenbär’* bij de ingang heeft inmiddels een cultstatus verworven en… Ach, laten we er niet omheen draaien: het Missiemuseum is gewoon een must see. Toegegeven, de opgezette beer die bromt als je er een muntje ingooit, heeft zijn beste tijd gehad, maar hij is en blijft hét symbool van dit eigenaardige plekje in kloosterdorp Steyl. Het museum vertelt de geschiedenis van de missionarissen van het Goddelijk Woord, maar stiekem komt iedereen voor de bizarre opeenstapeling van dieren, zoals die begin 20e eeuw door broeder Berchmans werd gecreëerd. Wat dat inhoudt? Eh.. 1500 opgezette zoogdieren en vogels, 1300 kevers, 1100 vlinders en een berg curiositeiten uit exotische gebieden op enkele vierkante meters. Sinds 1931 veranderde er nagenoeg niets meer aan dit uitstekend geconserveerde rariteiten-kabinet. Dus doe eens gek, ga ‘op’ Steyl en waan je in het verleden. Voor als er even geen teletijdmachine in de buurt is.

*De ‘automatenbär’ werd in 1932 gekocht bij de Duitse firma Wöbke, gespecialiseerd in opgezette dieren met mechanieken.Venlovertelt: wat is voor jou typisch Venlo?

Het Missiemuseum is een uniek museum in Venlo. Een museum met een verhaal dat bij Venlo hoort. De komende maanden zetten wij deze en andere Venlose verhalen centraal op diverse plekken in de stad.

Wat is er voor jou nog meer onlosmakelijk verbonden aan de stad? Waar heb jij speciale herinneringen aan of wat vind jij een bijzonder verhaal over Venlo? Dit kan gaan over een gebouw, een stadsdeel, het dialect, een winkel, een liedje. Alles mag, als het maar iets echt Venloos is.

Stuur je verhaal over Venlo in via het formulier op deze pagina. De leukste verhalen worden geselecteerd voor plaatsing in de nieuwe 'Cityguide Venlo'. En wie weet komt je verhaal nog ergens anders voorbij....

Vertel jouw verhaal over Venlo

Vul je achternaam in

Geef uw email

Vul je verhaal in

Server unavailable, please reload this page.

Dankjewel voor het insturen van je verhaal!