De Hertog Jan Brouwerij

In de hemel is geen bier daarom drinken wij het hier

In de hemel is geen bier daarom drinken wij het hier

Zoiets moeten de vier bevriende brouwers uit Arcen ook gedacht hebben toen ze in 1915 ‘Stoombierbrouwerij de Vriendenkring N.V.’ oprichtten. Gelukkig voor ons, want de brouwerij bestaat nog steeds en in de glooiende Maasvallei worden nog immer formidabele biertjes gebrouwen. En daar zijn wij in Venlo niet vies van, dat moge duidelijk zijn. Maar let op! Ordinair bierzuipen is na een bezoekje aan de Hertog Jan Brouwerij verleden tijd. Genieten zul je. Van iedere slok. Proef het zuivere bronwater, ruik de geur van gerst en hop, ervaar de tinteling van de perfecte gisting, beleef de authentieke smaak en denk dan aan de koperen brouwketels, het precisiewerk bij de gisting en de donkere bierkelder. Jawel! Belééf het ambachtelijk brouwen en, tjonge jonge jonge, wat zul je voortaan genieten van een biertje. En nog een, en nog een, en... vooruit. Nog eentje dan...Venlovertelt Verhalen: wat is voor jou typisch Venlo?

De Hertog Jan Brouwerij is een unieke brouwerij met een verhaal dat bij Arcen hoort. De komende maanden zetten wij deze en andere Venlose verhalen centraal op diverse plekken in de stad.

Wat is er voor jou nog meer onlosmakelijk verbonden aan de stad? Waar heb jij speciale herinneringen aan of wat vind jij een bijzonder verhaal over Venlo? Dit kan gaan over een gebouw, een stadsdeel, het dialect, een winkel, een liedje. Alles mag, als het maar iets echt Venloos is.

Stuur je verhaal over Venlo in via het formulier op deze pagina. De leukste verhalen worden geselecteerd voor plaatsing in de nieuwe 'Cityguide Venlo'. En wie weet komt je verhaal nog ergens anders voorbij....

Vertel jouw verhaal over Venlo

Vul je achternaam in

Geef uw email

Vul je verhaal in

Server unavailable, please reload this page.

Dankjewel voor het insturen van je verhaal!