Terrassen

Buiten genieten van een hapje en drankje!

Terrassen in Venlo

Buiten genieten van een hapje en drankje is natuurlijk een extraatje. Als het weer het toelaat zijn er in Venlo vele mogelijkheden om al dan niet met extra verwarming lekker buiten te zitten.

Scheuten terras Er zijn van die plaatsen waarvan je hoopt dat een lokale bewoner van Venlo je erop attent maakt of dat je er toevallig bij uitkomt. Zo’n plaats is het Scheuten terras. Als je via Theater de Maaspoort en een lange trap op dit bijzondere terras terecht komt krijg je een mooie beloning. Het uitzicht vanaf dit terras is ongeëvenaard en verpletterend. Terrassen zijn er natuurlijk genoeg in Venlo, maar dit is er eentje om een stukje voor om te lopen!

Markt voor het Stadhuis Op de pleinen in Venlo is het heerlijk zitten. De Markt voor het historische stadhuis biedt je tevens een blik op flanerende mensen die van alle kanten komen. Goed eten en drinken is hier de standaard en dat kun je zo lang volhouden als je zelf wil.

De Werf aan de Maas Niks zo lekker als genieten van bootjes, chillende mensen in het gras en een lekkere cocktail, biertje of wijntje. De Maasboulevard is de nieuwste hotspot als het gaat om terrassen. Hier is het ook uitstekend eten. Extra: Je kunt er de zon zien ondergaan.

Oude Markt en theater
De omgeving rond de Oude Markt is de laatste jaren sterk gegroeid in aantal terrasstoelen. Het aantal zonuren is hier hoog en de keuze voor het type café of restaurant is breed.

Parade Een langgerekte straat met een aantal fijne spots om te gaan zitten. Vanuit één van de winkeltjes een stoel in ploffen is daarom verleidelijk. Take 5, Rub A Dub, Keulse Kar, De Witte, Milk and Cookies. Zomaar een paar fijne plekken op deze uitgaansstraat.

Kwartelenmarkt Een beetje verborgen in het oude centrum ligt dit kleine pleintje met een aantal prima plekken om te eten en drinken. Het zijn de restaurants die hier de boventoon voeren. De Kwartelenmarkt is een verbindingsplein tussen de oude binnenstad en Maasboulevard.

Dit is een kleine greep uit de terrassen in het centrum. In de hele gemente Venlo is het nooit lang zoeken om een mooie plek aan een plein, het water of nabij het groen te vinden.