Roze Zaterdag Venlo en Krefeld

Roze Zaterdag 2019 viert de liefde

Roze Zaterdag 2019 Venlo en Krefeld

Venlo en Krefeld kleuren knalroze op 29 juni 2019. Samen organiseren de twee steden de meest grenzeloze Roze Zaterdag ooit. Een dag waarop in Nederland én Duitsland vrijheid, tolerantie en grenzeloze liefde voor elkaar gevierd worden. Of je nou homo, hetero, queer, bi of trans bent, iedereen moet tegen elkaar kunnen zeggen:

IK OOK VAN JOU

HET PROGRAMMA IS BEKEND:

Een programma dat bol staat van landelijk bekende artiesten en onze eigen Venlose en Krefeldse pareltjes. Zo betreden o.a. Maan, Jonna Fraser en Romy Monteiero op de 29ste het podium, maar vind je ook Stella Duce, Kristel & Friends en Fanfare Venlo in de Roze Venlose binnenstad. Een infomarkt, een regenboogparade, een kidsarea en een bijzondere interreligieuze geloofsviering maken het programma compleet. De officiële opening door Venlose en Krefeldse burgemeesters vindt plaats op de Markt om 13.30 uur, waarna het programma echt losbarst. Kijk op www.rozezaterdag2019.eu voor het complete programma en zorg dat je er op 29 juni bij bent. Want dit feest mag je niet missen.

Het Roze Jaar (vanaf augustus 2018) en Roze Zaterdag zijn slechts het begin. We willen daarna, samen met jou, werken aan een betere zichtbaarheid van LHBTI’ers in en rond Venlo en Krefeld. Wil je met ons samenwerken aan meer begrip en respect voor elkaar en ben je klaar om buiten hokjes te denken? Doe dan mee!

Roze Zaterdag is een jaarlijks terugkerend feest van homo’s en hetero’s, transgenders en seksuele minderheden, waarbij acceptatie en tolerantie centraal staan. Hoewel deze dag sinds de jaren zeventig een Nederlands event is, met zowel een feestelijk als educatief gezicht, was het voor de organisatoren ook direct duidelijk dat ze in 2019 met het thema Grenzeloos dan echt de grens over zouden gaan. Zusterstad Krefeld was direct enthousiast. Beide steden noemen zich een jaar lang Roze Hoofdstad en vieren feest onder de tweetalige slogan ‘Ik ook van jou/So wie du’.

In het Roze Jaar zijn in Venlo en Krefeld meer dan 50 activiteiten voor verschillende doelgroepen gepland. De ene keer georganiseerd om de LHBTI doelgroep te bereiken, een andere keer kan het net zo goed een evenement voor iedereen zijn, omdat een van onze speerpunten is mensen met elkaar in contact te brengen. Vaak sluiten we aan bij bestaande evenementen of werken we samen met andere organisaties.

Houd de website www.rozezaterdag2019.eu in de gaten voor alle ins en outs.