Streekweken at home met dit recept van Cyrille van Foodies x Friends. Een Oosterse zoete aardappelsoep, geïnspireerd door de familie Heijmans.
Door de koriander en feta is dit een kruidige, hartige, zoetzure én romige soep die je echt wilt proeven!
Ingrediënten
- zoete aardappel
- gember
- feta
- room
- amandelsnippers
- koriander
- bouillonblokjes
- zeezout en peper
- extra kruiden: kerrie, kurkuma en gerookt paprikapoeder
Bereiding:
- Snijd de zoete aardappel en gember in stukken van 2 cm en kook in een pan met kokend water en een bouillonblokje gaar (bewaar wat kookvocht).
- Blend met een staafmixer of blender tot een soep.
- Voeg naar eigen smaak de overige kruiden toe en roer goed.
- Verbrokkel de feta over de soep.
- Serveer met met amandelsnippers en koriander.
TIP! Maak toastjes van zoete aardappelschijfjes. Bak deze in de oven en beleg ze met iets lekkers, zoals aardbeiencompote van Rijnland Aardbeien, geitenkaas of (zelfgemaakte) hummus.
Over de schrijver
Cyrille Berger
Marketing expert by day, foodie 24/7… Cyrille is een creatieve en enthousiaste foodie, altijd op zoek naar inspiratie voor lekkere en verrassende gerechten. Ze was een tijdje weg, maar heeft de liefde in en voor Venlo gevonden. Nu is ze op culinaire (her)ontdekkingstocht in Venlo. Op haar foodblog post Cyrille elke week smakelijke en kleurrijke foto’s van haar favoriete recepten, de laatste foodtrends, eten in Venlo en kooktips.
Krijg je al trek? Neem een kijkje op haar instagram blog @foodies_x_friends