• Placeholder for RabarberRabarber

Rabarbertaart

Geïnspireerd door de rabarber van Emiel en Bart uit Hegelsom

Placeholder for Cyrille BergerCyrille Berger

Cyrille Berger

09 mei 2023

Ontdek de verfrissende zure smaak van bijzonder rode rabarber uit onze eigen streek – met passie en expertise geteeld in Hegelsom.

De Streekweken zijn voorbij maar nooit in eigen keuken! Cyrille van Foodies x Friends heeft een recept voor een heerlijke rabarbertaart, fris, zuur en zoet. Daarnaast heeft rabarber een geweldige vorm waar je mooie patronen mee kunt maken.

Het oog wil natuurlijk ook wat!

Ingrediënten (te verkrijgen bij Beej Benders)

Deeg

  • 250 gram gezeefde bloem
  • 1 ei
  • 50 gram suiker
  • 125 gram boter

Vulling

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 eieren
  • snufje zout

Topping

  • 4 tot 5 rabarber
  • amandelschaafsel

Bereiding

  1. Meng de deeg ingrediënten en kneed er (niet te lang) een samenhangend deeg van. Maak er een bal van en verpak in plasticfolie. Laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Rol het deeg uit (ca 3 mm dik). Leg in een ingevette taartvorm (ca. 24cm) en druk de randen aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet 10 minuten in de koelkast.
  3. Maak de vulling tot het een smeuïge pasta is. Verdeel de vulling over de taartbodem. Zet 10 minuten in de koelkast.
  4. Snijd de rabarber in stukjes van 5cm, maak een mooi patroon op de taart. Zet de taart 50 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden hetelucht, 200 elektrisch). Laat 5 minuten afkoelen, haal uit de vorm om verder af te koelen.

LET OP! Gebruik jij kant-en-klaar deeg? Bak de rabarbertaart dan 35 minuten in een voorverwarmde oven.

Placeholder for Cyrille BergerCyrille Berger

Over de schrijver

Cyrille Berger

Marketing expert by day, foodie 24/7… Cyrille is een creatieve en enthousiaste foodie, altijd op zoek naar inspiratie voor lekkere en verrassende gerechten. Ze was een tijdje weg, maar heeft de liefde in en voor Venlo gevonden. Nu is ze op culinaire (her)ontdekkingstocht in Venlo. Op haar foodblog post Cyrille elke week smakelijke en kleurrijke foto’s van haar favoriete recepten, de laatste foodtrends, eten in Venlo en kooktips.

Krijg je al trek? Neem een kijkje op haar instagram blog @foodies_x_friends