• Placeholder for Pizza aspergePizza asperge

Aspergepizza

Geïnspireerd door de asperges van Tillemans uit Beringe

Placeholder for Cyrille BergerCyrille Berger

Cyrille Berger

09 mei 2023

Cyrille van Foodies x Friends heeft een recept gemaakt geïnspireerd op De Streekweken, een heerlijke aspergepizza. Makkelijk, hartstikke lekker en - niet onbelangrijk - zo klaar!

De combi van asperges met groene pesto en burrata smaakt FAN-TAS-TISCH! De topping van stukjes ei, ook wel ‘ei-mimosa’, maakt het helemaal af.

Ingrediënten (te verkrijgen bij Beej Benders)

  • Asperges
  • Eieren
  • Groene pesto
  • Burrata
  • Champignons
  • Olijf
  • Pijnboompitten
  • Bieslook
  • Zeezout en peper

Bereiding:

  • Schil de asperges en blancheer ze door ze kort (5 minuten) in kokend water te koken.
  • Beleg de pizza eerst met pesto.
  • Beleg met de asperges en de overige ingrediënten met de burrata in het midden.
  • Bak af in de oven volgende de pizza-instructie.
  • Snij ondertussen het ei in kleine stukjes; hierdoor krijg je het mimosa effect.
  • Als je pizza klaar is, finish je de topping met de ‘ei-mimosa’, bieslook, peper en zout.

TIP! Decoreer de asperges in een cirkel, hier krijg je een mooi speels effect.
TIP! Serveer de burrata koud op 't eind, dan druipt het binnenste er nog lekker uit!

Placeholder for Cyrille BergerCyrille Berger

Over de schrijver

Cyrille Berger

Marketing expert by day, foodie 24/7… Cyrille is een creatieve en enthousiaste foodie, altijd op zoek naar inspiratie voor lekkere en verrassende gerechten. Ze was een tijdje weg, maar heeft de liefde in en voor Venlo gevonden. Nu is ze op culinaire (her)ontdekkingstocht in Venlo. Op haar foodblog post Cyrille elke week smakelijke en kleurrijke foto’s van haar favoriete recepten, de laatste foodtrends, eten in Venlo en kooktips.

Krijg je al trek? Neem een kijkje op haar instagram blog @foodies_x_friends