Waar eet de chef het liefst?

Ontdek de ultieme hotspots van de chefs

Waar eet de chef het liefst?

Venlo heeft veel verrassende restaurants en eetcafés. Er is voor ieder wat wils. Maar hoe maak je nu een keuze uit al deze mooie opties? Wij vroegen het de kenners van bourgondisch Venlo: de chefs! Iedere week vertelt een chef over zijn of haar favoriete plek, of de ultieme tip! Lees je mee?



Chef Thijs


Thijs Hendrickx

Thijs Hendrickx heeft altijd interesse in koken gehad. Als zijn ouders hem vroeger kwijt waren op vakantie, dan was hij in de keuken te vinden. Het was dus niet vreemd dat hij 21 jaar geleden besloot om als leerling kok te starten. Inmiddels is hij verschillende ervaringen en banen rijker en werkt hij ruim 2 jaar met veel plezier bij Van der Valk Hotel Venlo. Zoals dat een Venloos restaurant betaamt staat duurzaamheid, Cradle to Cradle en groen hier centraal. Thijs kiest de producten voor Taste of V (het nieuwe tijdelijke restaurant van Van der Valk) dan ook met veel zorg uit, zodat ze zo goed mogelijk bij kunnen dragen aan een beter milieu. Net zoals op het werk, kookt hij ook thuis het liefst met lokale producten. Zijn brood haalt hij bij de bakker, vlees bij de slager en groente bij de groenteboer. Dit is iets wat hij erg belangrijk vindt: verse producten die lekker smaken!



Chef Rita


Rita Kakisina

Als er iemand is die plezier heeft in haar werk, dan is het Rita Kakisina wel. Ze gaat iedere dag graag naar Café de Blauw Trap. , waar ze ondertussen zo’n 5 jaar werkt. De glimlach is niet van haar gezicht te krijgen en die vrolijkheid is aanstekelijk: eten bij Rita voelt als een warm bad. Doordat ze een open keuken heeft, is er veel contact met de gasten, wat ze erg fijn vindt. Zo kan ze het verhaal achter haar Molukse gerechten vertellen en uitleggen waar ze mee bezig is. Ze kookt zowel van de kaart als in buffetvorm en vindt het een feest om iedereen te zien genieten. Als de gasten tevreden naar huis gaan, dan is haar avond geslaagd. Waar je Rita voor wakker kunt maken? Friet! En dan het liefst met een lekkere klodder mayonaise. Ze noemen haar niet voor niets Frita!



Chef Peter


Peter de Boer

Koken heeft Peter de Boer al op vroege leeftijd geleerd. Hij keek als kleine jongen altijd mee in de pan van zijn oma en kookte samen met zijn moeder. Deze passie is altijd blijven bestaan. Al snel werd hij gevraagd om op feesten en partijen te koken, wat 14 jaar geleden resulteerde in het openen van zijn eerste zaak: ‘Koffie enzo’. 12 jaar geleden startte hij met Tante Toer, waar hij nog steeds met plezier werkt. Hij is van alle markten thuis: Indisch, Mexicaans... hij draait er zijn hand niet voor om of hij schotelt het voor. Voor Peter is de totaalbeleving belangrijk. Hij houdt ervan om de gasten wat lekkers voor te zetten en kan erg genieten als mensen zichtbaar een mooie avond hebben. In zijn vrije tijd is hij op verschillende plekken in Venlo te vinden, waaronder Brasserie Sur Place, Kwartelenmarkt 11 of Chez l'Hêtre. Stuk voor stuk plaatsen waar de ambiance voorop staat en het eten altijd goed is!



Chef Marc


Marc van der Burgt

Zijn liefde voor koken heeft Marc van der Burgt al vroeg ontwikkeld. Vanaf het moment dat hij groot genoeg was om over de pannen te kijken, keek hij al mee. Er was dan ook geen twijfel over mogelijk dat hij een horeca opleiding zou gaan doen. Eerst belandde Marc in de bediening, maar de keuken bleef trekken. Na verschillende banen achter het fornuis werkt hij nu ruim 2 jaar bij Beej Benders. De combinatie tussen retail en keuken vindt hij interessant, want dit is namelijk uniek! Gasten zien direct wat hij kookt, waardoor er ruimte is voor interactie. Er heerst een gezellige, open sfeer en het werken met op en top producten staat hoog in het vaandel. Hij werkt er met veel plezier! Zelf gaat Marc – als hij tijd heeft – graag naar de eetcafe de Alde Mert voor een lekkere tournedos of entrecote. Maar eigenlijk maakt het niet zoveel uit wat hij kiest, het eten is altijd goed!



Chef Annie


Annie Driessen-Iwanow

Eetcafé de Brasserie is in 2001 gestart als café met een kleine kaart, maar al snel uitgegroeid tot volwaardig restaurant: je kunt er iedere dag terecht om te lunchen of dineren. En met succes, de ‘Zwarte Kiep’ van Annie Driessen-Iwanow is inmiddels niet meer weg te denken uit het Venlose straatbeeld. Naast de basiskaart staan er regelmatig overheerlijke seizoensproducten in de spotlight. Hierbij hecht Annie veel waarde aan de kwaliteit van de producten: ze gebruikt altijd verse ingrediënten. En dit alles voor een aantrekkelijke prijs! In haar vrije tijd is ze op verschillende plekken in Venlo te vinden. Tante Toer is hier een voorbeeld van, maar er zijn ook zoveel andere leuke plekjes in de binnenstad!



Chef Gwen


Gwen Peters-van Aarssen

Gwen Peters-van Aarssen, chef-kok bij Eetcafe prins Hendrik. Een gezellig restaurant aan de rand van de binnenstad. Vanaf jongs af aan was Gwen al een keukenprinses. Een leuk weetje: tijdens haar koksopleiding heeft ze ervaring opgedaan bij Deckers, wat tegenwoordig door dezelfde eigenaar als Prins Hendrik gerund wordt. Haar baas Wim en Gwen zijn familie, wat de sfeer ten goede komt. In haar gerechten zie je de liefde voor het koken terug. Ze besteedt aandacht aan de uitstraling, maar de smaak is natuurlijk het allerbelangrijkste. Lekker eten waar iedereen van geniet. Zelf gaat ze niet zo vaak uiteten, maar ze is wel heel benieuwd naar Chez l'Hêtre.



Chef Tim


Tim Heintges

Chef Tim Heintges startte zijn horecaleven op zijn vijftiende, in eerste instantie als weekendhulp. Hij had het horecavirus echter al snel te pakken en wilde meer! Hij liep stage bij verschillende bedrijven, waaronder Restaurant Brienen aan de Maas. Toen hij zo’n 2,5 jaar geleden de vraag kreeg of hij de chef van Wilhelmina wilde vervangen, twijfelde hij geen moment. En hij heeft geen spijt van zijn keuze, hij werkt er met veel plezier! Zelf eet hij het liefst bij Restaurant De Cantharel. Tim heeft speciale herinneringen aan dit restaurant, omdat hij hier zijn eerste date met zijn vriendin had. Ze genieten hier graag van het 4-gangen verrassingsmenu met wijnarrangement, want dit klopt altijd!



Chef Bert


Bert Marsman

Koken zit in zijn bloed. Toch heeft het een tijd geduurd voordat Bert Marsman daadwerkelijk in de keuken kwam te staan. Na verschillende studies besloot hij zijn hart te volgen. Via uiteenlopende restaurants kwam hij in oktober bij Grenswerk Café terecht, waar ze veel vegan serveren. En dat vindt Bert erg leuk, omdat het een uitdaging is om goede vervangers voor vlees en melkproducten te vinden. Hij geeft dan ook graag zijn eigen draai aan gerechten en dit kan uitstekend bij Grenswerk! In zijn vrije tijd laat hij zich graag verrassen door het menu van de chef, en dan het liefst bij Cabillaud!



Chef Ingrid


Ingrid Manders

In de horecawereld die toch voornamelijk wordt gerund door mannen, staat Ingrid Manders haar mannetje. Ze heeft al meer dan 15 jaar ervaring in de horeca. Ze begon als gastvrouw, maar al snel bleek dat ze nog meer passie voor koken had. Ze heeft tijdens en na haar studie veel ervaring op kunnen doen in verschillende keukens en bediening: een gouden combinatie. Sinds 3,5 jaar werkt ze met veel enthousiasme bij Grand Café de Keulse Kar. Haar creativiteit en vrolijkheid kun je dan ook terugzien in de gerechten die ze serveert! Hierdoor combineert de Keulse Kar nu het beste uit 2 werelden: een gezellig café én lekker eten. In haar vrije tijd eet ze zelf het liefst bij Bij de Buren. Een leuk concept, waar het eten perfect smaakt. Ze probeert er graag nieuwe dingen uit, wat altijd goed bevalt!



Chef Stijn


Stijn Brouwers

Chefkok Stijn ontdekte zijn passie voor koken al vroeg. Het begon allemaal op 15-jarige leeftijd bij ijssalon Clevers in Grubbenvorst. Theo Clevers leerde hem de kneepjes van het vak van ijsmaker. De passie voor koken was ontstaan. Hij ontwikkelde zich en ging in de leer bij diverse restaurants. Inmiddels kookt de dertigjarig Stijn enthousiast bij Old Dutch en De Blauw Trap. Wat hij zelf het liefst kookt? A la minute gerechten met verse ingrediënten! Uiteten doet hij het liefst met zijn vrouw bij Motown, waar chef Tom de beste steaks van Venlo maakt. Hij kiest dan ook altijd voor de steak, terwijl zijn vrouw van de overheerlijke sushi geniet. Een perfect avondje uit!



Chef Otto


Otto van Heest

Otto van Heest komt oorspronkelijk uit Amersfoort, maar loopt inmiddels flink wat jaartjes rond in Venlo. Vanaf zijn 16e werkt hij al in de keuken: hij is gestart bij Hotel Wilhelmina en werkt nu als enthousiaste chef-kok bij Restaurant Niej-jork. De twee restaurants werken goed samen en de sfeer is dan ook altijd gezellig! Omdat Otto in zijn vrije tijd veel in het noorden te vinden is, heeft hij weinig tijd om in Venlo te gaan eten, maar als hij ergens naartoe gaat, dan is het wel Hemingway! Hij is hier ooit begonnen als stagiair en bij ieder bezoek denkt hij terug aan deze goede oude tijd. Heerlijk eten voor een goede prijs, in een warme, gezellige en ongedwongen sfeer, dat is wat Otto graag ziet!



Chef Roel


Roel Welles

Roel Welles, chef-kok in hart en nieren. Koken doet hij sinds zijn twaalfde. Hij groeide op in de Boekend waar zijn ouders een groente-en-fruitwinkel hadden. Daar is zijn passie voor koken met verse producten ontstaan. En deze passie bleek al snel succesvol: op 18-jarige leeftijd behaalde hij de eerste prijs op het NK-koken! Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in diverse restaurants opende hij drie jaar geleden zijn eigen restaurant; Kwartelenmarkt 11. In zijn vrije tijd laat hij zich verrassen met een diner bij hotel Wilhelmina. Daar is namelijk het eten altijd goed en vers bereid.



Chef Bart


Bart Hendriks

Bart Hendriks werkt bijna zijn hele leven al in de horeca en is sinds 1,5 jaar enthousiaste mede-eigenaar van DeLoft23. Sinds zijn 15e is hij bezig als kok en hij is het nog lang niet moe. En daar zijn wij blij mee, want zo kunnen we nog lang genieten van de kookkunsten van Bart. Zelf houdt hij ook van lekker eten, en dan het liefst bij Brasserie Sur Place. Hij kiest hier altijd voor het verrassingsmenu, want eigenlijk is alles daar goed!



Wouter Verheijen


Wouter Verheijen

Chefkok Wouter Verheijen is geen vreemde in Venlo, hij is hier geboren en getogen. Toch is hij pas net weer terug in de stad: sinds maart is hij de nieuwe chef-kok van Cabillaud. Wat hem weer naar Venlo bracht? De liefde voor een Venloosch Maedje! Na 15 jaar woont hij dus weer in Venlo. Als hij tijd over heeft, gaat hij graag naar Chez l'Hêtre . Hij hoopt hier ook snel weer te kunnen genieten van het heerlijke kreeftenmenu!



Chef Juul


Juul Gommans

Juul Gommans heeft zijn sporen inmiddels ruim verdiend met Juul kookt. Hij kookt met liefde voor anderen, maar waar eet hij nu zelf het liefst? Juul kiest voor Restaurant Boca, maar dan wel bij Filipe aan de Chef's Table. Wat hij dan graag eet? Seafood op z'n Portugees! Lekker met de handen eten!



Chef Nicky


Nicky van de Beuken

Zoveel leuke culinaire plekken in Venlo, maar waar eet de chef nu het liefst? Nicky Van de Beuken van Chez l'Hêtre kiest voor Brasserie Sur Place. Hier zijn gerechten gebaseerd op de Franse keuken, met een knipoog naar de rest van de wereld. De hele menukaart is natuurlijk om te smullen, en Nicky kiest dan ook voor het 5-gangenmenu. Wat hierbij absoluut niet mag ontbreken? De paté! Naast het feit dat het een heerlijke delicatesse is, geniet Nicky ook van het feit dat de chef veel werk voor hem moet doen ;-)