Terrasje pakken

Terrasje pakken

Drinken kun je volop in de Venlose binnenstad. Neem de tijd en geniet van het aanbod en het vakmanschap van deze prachtlocatie.Waar drink je de lekkerste biertjes?

Het beste bier krijg je natuurlijk aan de bron: bij de brouwerij! Het pand van Café de Locomotief (Parade 2) is een voormalige stadsbrouwerij. Een ode aan die oude tijd is de sfeervolle achterbar, die herinnert aan de brouwerijperiode met ketels en pijpen. Vrijdagavond = speciaalbieravond. Met 5 variaties voor 15 euro!

Speciaalbiercafé Brouwersplaats (Parade 5) is de hemel op aarde voor de liefhebbers van speciaalbieren. Een ongekend groot aanbod van de heerlijkheden uit de bierwereld. Van amber tot zwaar blond en alles wat daar tussen zit. Proberen. Proeven. Genieten. Het begint al met de namen: Cuvee des Trolls, Van Moll Langharig Tuig, De Rumoerige Roodborst. Proost!

Wie geen genoeg kan krijgen van al het moois dat de biercultuur te bieden heeft, kan zijn hart ophalen bij Preuf & Praotlokaal De Klep (Keizerstraat 13). Ook hier een keur aan speciale bieren uit de hele wereld. Daarnaast heeft De Klep ook nog twee voortreffelijke kloosterbieren uit eigen brouwerij.Fijne wijnbars

‘Wijn is het meeste beschaafde op deze wereld’, zeggen de Fransen. En daar is Frans Josten heilig van overtuigd. Frans is de trotse eigenaar van de Venlose wijnbar Vin L’eau (Begijnengang 9a). In deze wijnbar komt al snel de wijn (én de geest) uit de fles. En maar al te vaak met een bijbehorend verhaal. Heerlijk genieten van al het moois uit Frankrijk, Spanje en de rest van de (wijn)wereld. En dat in hartje Venlo.

Bij lekker eten hoort een goed glas wijn. Geen honger, maar wel zin in dat goede glas wijn? Dat kan bij Preuverie Alde Mert (Oude Markt 1), waar de inrichting net zo prachtig is als de schitterende uitgebreide wijnkaart. Wijn voor de fijnproever.

En bij Wijnbar XO (Heilige Geeststraat 24) blijft het niet alleen bij wijnen uit alle windstreken. Samen met het naastgelegen Italiaanse restaurant Lanterna is er de mogelijkheid om tijdens een high wine te genieten van heerlijke hapjes met bijpassende wijnen. La dolce vita in een glas en op je bord.Zin in gin & cocktails

Klaar met wijn en bier, toe aan wat sterkers? In Hotelbar de Miste (Maaspoortpassage 1) kun je heerlijk nippen aan een van de vele ginvariaties. Van de klassieker gin tonic tot aan de stijlvolle gin fizz (met een stevige kraag door het opgeklopte eiwit en een vleugje vanille). Achter elk drankje zit een verhaal en vraag daar dan ook gerust naar: het wordt met smaak en aandacht verteld. Dit is een prachtige plek waar de gasten elke bestelling in een perfect serve aangeboden krijgen: het juiste glas met alleen maar puur natuur ingrediënten.

Op het letterlijk iets hoger gelegen Scheuten Terras (Oude Markt 30) kun je terecht voor zalige cocktails. Wat geeft je een groter gevoel van vrijheid en vakantie dan te nippen aan een prachtig glas lekkers, terwijl je vanaf het terras uitkijkt over de Maas en de Venlose binnenstad? Lekker wegdromen, terwijl de smaken in je mond vechten om voorrang. Hier wil je nooit meer weg!