Een interview met Matthieu Kellenaers over de Duvel Kös

Een interview met Matthieu Kellenaers over de Duvel Kös

Afgelopen jaar werd de snack van Matthieu Kellenaers uitgeroepen tot Venlose snack 2018! De Duvel Kös is geïnspireerd op het duvelkesvleis van de moeder van Matthieu – een echt nostalgisch gerecht dus. Hoe gaat het nu met hem?

Het succes van de Duvel Kös
Matthieu kwam al snel met het idee om een lekker recept uit zijn jeugd in een nieuw jasje te steken. De achterliggende gedachte was hierbij om zijn croquettenlijn in de regio meer naamsbekendheid te geven, maar ook om zijn moeder te eren met haar oorspronkelijke recept. Dit resulteerde in een leuk en origineel recept, met een knipoog naar de rijke historie in de regio.

Met de kennis van Matthieu heeft hij het recept van zijn moeder weten te vertalen naar een hoogwaardige croquet. Hij heeft hierbij ook aan het gezonde aspect gedacht: zijn low-fat en proteïne rijke dip van avocado en skyr. Dit past perfect in deze tijdsgeest!

De reacties op Venlose snack 2018
Juist doordat de Duvel Kös een uniek concept is met herkenbaarheid voor de Venlonaar, werd het al snel een succes. Iedereen was benieuwd naar een andere versie van het duvelkesvleis en ze konden niet wachten om dit te proeven. De reacties waren over het algemeen erg positief. Mensen waren en zijn erg benieuwd naar de snack, die verkrijgbaar was bij Beej Benders.

Matthieu zegt zelf: “Mensen waren heel enthousiast, maar zoals de grote Bocuse altijd zei: ‘Er is nooit een kok geweest die voor alle monden kon koken.’ (Paul Bocuse was een bekende Franse chef-kok).

Nieuwe plannen na de Duvel Kös
Dat de Duvel Kös snel succesvol werd, is geen twijfel over mogelijk. Maar Matthieu zit niet stil, hij blijft volop nieuwe producten ontwikkelen. Zo heeft hij inmiddels meerdere producten bedacht. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Los Limballs: een vleesbitterbal met bacon bits en Gulpener mosterd. Ook maakt hij zoërvleis bitterballen en croquetten en kwam hij recentelijk met het asperge-ei – een variant op het populaire frietei.

Deze producten worden al in enkele cafés, restaurants en snackbars verkocht: van Chateau St. Gerlach in Houthem tot Snackbar de Stevel in Tegelen. De laatste heeft het unicum van het asperge-ei. Ook heeft hij nog volop plannen voor de toekomst. Venlo is namelijk klaar voor vernieuwing. Waar Matthieu zelf het meest van geniet, behalve zijn lekkere Duvel Kös? “Je kan mij stiekem wakker maken voor unne goije friet ala.”