Psst... 10 geheimpjes uit de stad

Psst... 10 geheimpjes uit de stad

Zoals elke stad, kent ook Venlo haar geheimen. Hier verklappen we tien culinaire tips die zelfs voor échte insiders nog verrassend kunnen zijn. Niet doorvertellen hè?

1 BROODJE BAL

Bij Chiosco, het allerkleinste cafeetje van Venlo, serveren ze het lekkerste broodje bal van het noordelijk halfrond. Vraag om de pittige mosterd. Weten is eten!
Chiosco
Markt 11
Venlo

TAKELTAARTJE

In de categorie ‘ik verzin dit niet’: bij restaurant De Loft 23, gelegen boven Banketbakkerij Lamers, kun je zelf even bellen met de buren om een taartje naar keuze te bestellen. Bakker Lamers takelt het dan per direct in een veilingkistje naar boven: een takeltaartje! Over belevingseten gesproken...
De Loft 23
Klaasstraat 23B
Venlo

3 SOEPIE?

Je loopt er zo voorbij, maar dat is dus zonde! De Soepketel heeft heerlijke verse soepjes van het seizoen. Geen hip geneuzel, maar gewoon verschrikkelijk lekker én gezond.
De Soepketel
Grote Beekstraat
Venlo

4 BROODJE HANGOVER

Hopelijk niet elk weekend, maar àls je een kater hebt, dan is het Broodje Hangover bij Café de Locomotief perfect voedsel: een broodje kip, met spekjes en kaas en uien. Jammie.
Café de Locomotief
Parade 2
Venlo

5 WINKEL-PIZZA

Je komt binnen bij Beej Benders, bestelt een pizza die vers gemaakt wordt en terwijl die de oven ingaat, loop jij nog even door de winkel om die pot fantastische Venlose mosterd en/of mayonaise te scoren. Snel afrekenen en je perfecte pizza is klaar!
Beej Benders
Mgr. Nolensplein 54
Venlo

6 GRENSWERK CAFÉ

Voor muziekliefhebbers een open deur, maar nog niet iedereen weet Grenswerk Café te vinden. Daar moet verandering in komen, want ze hebben een superoriginele en lekker menukaart. Ook voor ontbijt en lunch.
Grenswerk Café
Peperstraat 10
Venlo

7 SAY CHEESE

Voor een echt lekkere cheesecake moet je naar BikMik. We checkten even de reacties op social media en het oordeel is unaniem: suuupppeerrrrr!
BikMik
Markt 27
Venlo

8 ZWARTE KIP

Al sinds mensenheugenis eten de locals bij De Brasserie. We hebben het niet nageteld, maar het meest bestelde gerecht moét wel Annie’s Zwarte Kip zijn, want tjonge jonge jonge, wat is dat lekker.
Eetcafé de Brasserie
Klaasstraat 64
Venlo

9 SOTO

Bij Bij de Buren, één van de leukste eetcafés van Venlo, zwichten wij telkens weer voor de soto, een overheerlijke Indonesische soep.
Bij de Buren
Keizerstraat 6
Venlo

10 GOEDE STEK

Stek is de nieuwe huiskamer van Venlo. Een gezellig leescafé bij de bieb met een niet-alledaagse, maar verfrissende kaart vol superhealthy hapjes en drankjes. Biologisch, vers en (nagenoeg) suikervrij. Stek en u zult gezond worden!
Stek
Begijnengang 2
VenloLekker snacken

Soms heb je geen tijd om uitgebreid te eten. Dan moet er bijvoorbeeld gewinkeld worden in de Venlose binnenstad of je bent op stap bij een van de vele bruisende café’s of terrassen die Venlo rijk is. Kies dan voor een van deze heerlijke snelle opties:

Het frietei van Automatiek Piccadilly (Kleine Beekstraat 19) is Venloos erfgoed en erfgoud. Al tientallen jaren is deze huisgemaakte specialiteit een must. Een bezoek aan Venlo is niet compleet zonder deze ervaring!

Verse aardappels. Snijden. Voorbakken. Af laten koelen. Afbakken. Klaar. Zie daar het eenvoudige recept voor de heerlijkste frieten. En die kunst verstaan ze bij Koala Express (Gelderse Poort 19). Jij dacht dat je de beste friet al eens ergens anders gegeten had? Verkeerd gedacht! Klassieker in een puntzak.

Bij Hungry Hippo (Vleesstraat 1) krijg je de lekkerste falafel die er bestaat. Geniet van deze vers bereide vegetarische snack, die met liefde gemaakt wordt door de zoon des huizes. En wanneer je deze Midden-Oosterse ervaring compleet wil maken, bestel je een door mama gemaakte ayran erbij om alles smaakvol weg te spoelen. Armeens goud in hartje stad.