Pieter Steenkist van Brasserie Sur Place

19 oktober 2022

Toen kok Pieter Steenkist de vraag kreeg of hij mee wilde werken aan de streekweken, hoefde hij niet lang na te denken. De ervaren chef-kok en eigenaar van Brasserie Sur Place aan de Kwartelenmarkt gebruikt graag lokale producten: van heerlijke asperges, frisse winterpostelein tot verrukkelijke aardbeien. Je kunt het zo gek niet bedenken of Pieter heeft ermee gewerkt. Bij Brasserie Sur Place staan gerechten die zijn gebaseerd op de Franse keuken centraal. “Wel met een knipoog naar de rest van de wereld. En natuurlijk vind ik het belangrijk om hier een stuk eigen creativiteit in te leggen.” Pieter kon dan ook niet wachten om met andere chefs uit Venlo op inspiratietour te gaan.

Placeholder for Pieter Sur PlacePieter Sur Place

“Lokale producten hebben iets bijzonders. De passie spat van de producenten af, en dat proef je in het uiteindelijke product."

"Tijdens de inspiratietour heb ik een hoop geleerd, gelachen en vooral veel inspiratie opgedaan!” De radertjes in zijn hoofd kwamen direct op gang bij het zien van de streekproducten bij de zes producenten. Zelf gaat Pieter met drie producten van makers uit de omgeving werken: de knolselderij, shiitake en mascarpone. “Ik kijk ernaar uit om met deze mooie producten aan de slag te gaan. Het enthousiasme van de makers wil ik graag overbrengen in mijn uiteindelijke gerechten. Ik kan niet wachten om het te laten proeven aan de gasten!”

Van 15 oktober tot en met 6 november proef je de lekkerste gerechten in de Venlose binnenstad met producten uit de streek, zo ook bij Brasserie Sur Place! Meer informatie vind je hier: