Venlose ondernemers enthousiast over tentoonstelling 50 jaar Thielen

Venlose ondernemers enthousiast over tentoonstelling 50 jaar Thielen

Inmiddels is de succesvolle tentoonstelling 50 jaar Thielen – De ogen van de meester alweer een tijd te zien in het Limburgs Museum. En terecht, want de tentoonstelling is het bezoeken waard. We zijn dan ook blij dat de tentoonstelling is verlengd! Wil je het werk van Evert Thielen nog zien? Je hebt nog tot en met 10 juni de kans.

Over de tentoonstelling

De tentoonstelling van Evert Thielen wordt gepresenteerd door Het Limburgs Museum en Museum van Bommel van Dam. Dit is de eerste keer dat er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien is. Dat het een bijzondere tentoonstelling is, moge duidelijk zijn. Kunst van Thielen is namelijk kunst die je overrompelt. Het zijn gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt en de reacties zijn lovend. Uiteraard is de tentoonstelling een goede start om de stad Venlo verder te verkennen. In en rondom de binnenstad is namelijk genoeg te beleven! Kom jij binnenkort langs?

Venlose ondernemers positief

Ook onze Venlose ondernemers merken de toeloop van bezoekers in het stadscentrum en zijn blij met de tentoonstelling in de binnenstad. De reacties zijn positief en de bezoekers van de tentoonstelling zorgen voor een toename van nieuwe bezoekers in de stad. Zowel de werken van Evert Thielen en de stad Venlo bevallen goed!

Meer informatie over openingstijden en tickets >>

Enkele reacties van enthousiaste ondernemers:

Koops VVV Kantoor:
“Alleen maar positieve reacties. Over de tentoonstelling, maar ook horen we vaak dat Venlo zo’n leuke stad is. Vaak komen mensen na de stadswandeling nog terug om even te vertellen hoe leuk ze het hebben gehad. Of ze willen nog advies waar ze lekker kunnen gaan eten om de dag af te sluiten voor ze naar huis gaan. Het Thielen effect is duidelijk merkbaar.”

Galerie Wilms:
“Merendeel van de opmerkingen zijn positief over de tentoonstelling en mensen reageren positief op de Venlose binnenstad. Ze zijn verrast over Venlo. Vaak wijzen wij mensen op de ‘pareltjes’ van de stad/Groot Venlo.” “Het bewijst nogmaals dat kunst ook rendabel kan zijn voor een stad.”

Nivoo:
“De tentoonstelling vinden ze allemaal prachtig. En de winkel ook. Mensen worden aangenaam verrast dat ze zo’n mooie winkel zien.” “Zeer positief. Zet Venlo op de kaart.”

Carrièra:
“Ik vind het een fantastische voorstelling. Het is van hoogstaand niveau en het trekt de juiste mensen.” “Vaak zijn het groepjes vrouwen die na de tentoonstelling nog even willen shoppen voor de gezelligheid en kopen dan ook.”

Café Restaurant Central:
“Zeer positief, veel nieuwe bezoekers die Venlo leren kennen en positief zijn. Bezoekers vinden het een leuke stad, compact met pleintjes en terrassen.”

Banketbakkerij-Chocolaterie Lamers:
“Bezoekers zijn verbaasd dat Venlo meer te bieden heeft als stad dan alleen het museum!”

Luna Art:
“Voornamelijk zeer positief over de tentoonstelling: indrukwekkend werk. Ook positief over Venlo. ‘Leuk stadje’ of ‘ik wist niet dat Venlo zo gezellig was’, hoor ik vaak. Veel mensen ook die er nog nooit geweest zijn.”

Lekker Ruiken:
“Heel leuk, trekt veel mensen richting Venlo. Zet Venlo positief op de kaart.”

Romerhuis:
“Zeer positief over uitstraling van Venlo, het winkelaanbod en de sfeer.” “Positieve feedback over onze stad doet goed. Mag als compliment gezien worden voor al het werk dat al is verricht en een extra motivatie om Venlo nog beter, gezelliger, bereikbaarder, aantrekkelijker te maken!”

De Loft:
“Het is een hele mooie reclame voor de stad Venlo en ook voor de ondernemers. Ik hoor alleen maar positieve geluiden van collega ondernemers.”

Pasch:
“Wij horen alleen maar positieve geluiden over het gezellige centrum van Venlo.” “Wij ervaren dit als zeer positief. Het brengt veel meer bezoekers naar Venlo waar iedereen van mee profiteert.”

Nellissen Juwelen:
“Louter positief en een kwaliteitsimpuls op hoog niveau.”

Sounds:
“Zeer positief over tentoonstelling en Venlo.” “Zeer positieve vibe door Venlo en veel vraag naar horeca. Het gevoel dat dit zonder meer vervolg moet hebben. Korten op cultuur geen optie!”

’t Holtschöpke:
“Positief verrast door de Venlose binnenstad.” “Leuk om te horen dat mensen komen voor de expositie van Thielen, maar ook minstens zo verrast zijn door het leuke, gevarieerde winkelaanbod en onze gezellige binnenstad.”

Preuf- en Praotlokaal de Klep:
“Meer van dit soort tentoonstellingen graag. Fantastisch.”

Geven Schoenmode
"De tentoonstelling vinden mensen fantastisch, maar wat er ook veel gezegd wordt is dat Venlo zo gezellig is. Ik ben zeer positief. Dit hebben we sinds de Floriade niet meer meegemaakt! Zoveel Nederlandse dagjestoeristen in de stad.

Galerie de Puddingfabriek
"Bij mij in de Galerie zijn hele discussies tussen de diverse Evert Thielen-bezoekers over Evert Thielen. Hij wordt uitgemaakt voor een echte Meester tot een emotieloze fotograaf/schilder en alles daartussen. Positief is men over de indruk die Venlo op hen maakt en dankbaar als je ze nog wat geheimtips geeft. Ik ben zeer positief. Ik heb zeker 10-20 bezoekers extra per dag."

Wijncafé VinL'eau
"Bezoekers zijn erg positief en verrast over Venlo, gezellige binnenstad mooi gelegen aan de rivier. Gezellige winkeltjes. Ik ben erg positief over Thielen. Hij is een kundige schilder en heeft grote aantrekkingskracht. de gasten die mijn locatie, na het bezoek aan het Limburgs museum bezochten, waren/zijn uit alle provincies en zeer divers. Veel waren verwonderd over de grote gastvrijheid van Venlo en de duidelijke bewegwijzering."