Limburgers vinden zichzelf vriendelijker dan Brabanders

Onderzoek in opdracht van het Limburgs Museum

Bron: ED.nl

Het Limburgs Museum is tijdelijk omgebouwd tot identiteitsfabriek, waarin elke Nederlander kan ontdekken wie hij of zij eigenlijk precies is. In het kader daarvan hebben ze een onderzoek laten uitvoeren waaruit blijkt dat Limburgers zichzelf vriendelijker, gezelliger en bescheidener vinden dan Brabanders en andere Nederlanders.DNA van Limburg

De tentoonstelling in het Limburgs Museum heet 'DNA van Limburg'. Het is geen normale tentoonstelling, maar een zaal vol interactieve verrassingen die je laten kijken naar jezelf, en naar de ander. Hoe Brabants of Limburgs ben je? En is dat aangeleerd of ben je zo geboren?

"Limburgers denken van zichzelf dat ze gemoedelijk, bourgondisch, vriendelijk, gastvrij en bescheiden zijn", zo zegt BenoƮt Mater, projectleider van de tentoonstelling. "Maar als je dit vraagt aan de nieuwkomers in Limburg, zijn ze het er daar niet mee eens." De regionale identiteit is sterk, wat waarschijnlijk ook in Brabant het geval zal zijn.

DNA van Limburg gaat niet over vlaaien en blaasmuziek, maar over de vraag wat jou jou maakt. De tentoonstelling is nog te bezoeken tot en met 9 februari 2018 bij het Limburgs Museum.

Lees het volledige artikel op de website van het Eindhovens Dagblad.