Nicky van den Beuken van Chez l'Hêtre

19 oktober 2022

Chefkok Nicky van den Beuken van Chez l'Hêtre ging samen met enkele andere koks in Venlo op bezoek bij verschillende telers en makers in de buurt en werd direct enthousiast: “De inspiratietour heeft mijn ogen geopend. Ik vind het belangrijk dat je met regionale producten werkt. Normaal gesproken heb ik niet de tijd om alle producenten te bezoeken, dus deze dag was echt ideaal. Tijdens de inspiratietour kregen we de producten namelijk op een presenteerblaadje aangeboden, met een mooi kijkje in het leven van de makers.” Hij is dan ook blij dat hij mee is gegaan, omdat hij na de tour boordevol inspiratie zat. “Wat een passie stralen de makers uit."

Placeholder for Nicky chez lhetreNicky chez lhetre

Het is zo bijzonder om te zien hoeveel energie ze steken in het uiteindelijke product. Ze staan 200% achter het product, en dat proef je!”


De passie van de maker wil Nicky graag in zijn uiteindelijke gerechten door vertalen. “Waarom zou je een product uit China halen, als dit ook uit de buurt kan? Het is niet alleen beter voor het milieu, door de kortere tijd tussen het oogsten en bereiden is de kwaliteit ook nog eens veel beter. Bij de knolselderij had ik bijvoorbeeld altijd het idee dat een knolselderij gewoon een knolselderij is. Maar toen ik het product van Berden Agro proefde, merkte ik meteen dat de producent gelijk had: het is inderdaad veel beter en smaakvoller. Ook de hammen van Edelbrons zijn prachtig, hij maakt de hammen echt op Italiaans en Spaans niveau, en dat zie je niet veel in Nederland. En zo kan ik over ieder product tijdens de inspiratietour iets positiefs zeggen. De makers hebben me echt verrast met prachtige smaken!” Nicky zal zelf diverse streekproducten gaan gebruiken, omdat hij enorm onder de indruk is van de passie van alle producenten.

Ben je benieuwd geworden? Van 15 oktober tot en met 6 november proef je de lekkerste gerechten in de Venlose binnenstad met producten uit de streek, zo ook bij Chez l’Hêtre! Meer informatie vind je hier: