Hertog Jan Brouwerij

Bierbrouwerij in Arcen

Hertog Jan Brouwerij

In de hemel is geen bier, daarom drinken wij het hier. Zoiets moeten de vier bevriende brouwers uit Arcen gedacht hebben toen ze in 1915 ‘Stoombierbrouwerij de Vriendenkring N.V.’ oprichtten. Gelukkig voor ons, want de brouwerij bestaat nog steeds en in de glooiende Maasvallei worden nog immer formidabele biertjes gebrouwen. En daar zijn wij in Venlo niet vies van, dat moge duidelijk zijn.

Genieten! Maar let op! Ordinair bierzuipen is na een bezoekje aan de Hertog Jan Brouwerij verleden tijd. Genieten zul je. Van iedere slok. Proef het zuivere bronwater, ruik de geur van gerst en hop, ervaar de tinteling van de perfecte gisting, beleef de authentieke smaak en denk dan aan de koperen brouwketels, het precisiewerk bij de gisting en de donkere bierkelder. Jawel! Belééf het ambachtelijk brouwen en, tjonge jonge jonge, wat zul je voortaan genieten van een biertje. En nog een, en nog een, en... vooruit. Nog eentje dan...

Bezoek de Hertog Jan Brouwerij in Arcen van dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 of op zaterdag van 11.00 tot 18.00. Een rondleiding duurt een uurtje en je moet van tevoren reserveren.

Arcen

Kruisweg 44

5944EN Arcen

Tel: 077-4736080

www.hertogjan.nl

Naar route