Museum van Bommel van Dam

Uitdagend en een beetje excentriek

Museum Van Bommel-Van Dam

Venlonaren zien haar nog zo voor zich. Reina van Bommel-Van Dam. Ze was een echte madame, onlosmakelijk verbonden met haar sigaartjes. In haar jonge jaren legde ze samen met haar man Maarten een indrukwekkende kunstcollectie aan die de basis vormde voor wat later Museum Van Bommel-Van Dam werd*, een museum voor moderne en hedendaagse kunst.

Uitdagend en een beetje excentriek

Mu-se-um: het klinkt statig, afstandelijk en gesloten. Maar niets is minder waar... want bij dit museum staan de deuren wagenwijd open voor crossovers, experimenten en externe initiatieven en het museum handelt nog altijd in de geest van haar oprichters. Naast alom geprezen modernisten, avantgardisten en postmodernisten uit binnen- en buitenland is er volop aandacht voor jong talent. Kortom: een uiterst interessante kunstmix, uitdagend en een beetje excentriek, maar bovenal van hoogstaande kwaliteit en internationale allure. Een kunstbeleid à la Reina, zeg maar.

*In 1969 schonken Maarten en Reina van Bommel-van Dam hun collectie aan de Gemeente Venlo op voorwaarde dat er een museum zou komen met een aangrenzende woning. De kunstminnaars wilden namelijk dag en nacht toegang hebben tot hun collectie. Reina van Bommel- Van Dam stierf in 2008 op 97-jarige leeftijd. Ze was toen al 17 jaar weduwe. Inmiddels heeft het museum haar intrek genomen in het oude postkantoor, Keulsepoort 1.

Venlo

Keulsepoort 1

5911 BX Venlo

Tel: 077-3513457

www.vanbommelvandam.nl

Naar route