Marcel Janssen van De Gerdeneer

18 oktober 2022

De appelwereld zit vol verrassingen en daar weet Marcel Janssen van De Gerdeneer alles van. Marcel maakt sinds 2015 appelcider van allerhande appelrassen. Zijn idee om appelcider te maken is geboren tijdens zijn reizen naar Engeland, waar cider een populaire drank is. In Nederland was appelcider nog niet zo bekend en dat is eigenlijk vreemd. We zijn van origine een appelland, maar we hebben geen cider historie. Hierin ziet Marcel een uitdaging en is altijd op zoek naar historische appelrassen waarmee hij de lekkerste appelciders kan maken. Limburgse appelcider is net zo divers als de Limburgse taal.

Placeholder for De GerdeneerDe Gerdeneer

“Zoals ieder dorp haar eigen dialect heeft, heeft ook ieder dorp haar eigen smaak en zelfs een eigen appelras, zoals bijvoorbeeld het Serums Striepke.”

Appels smaken in ieder dorp anders, dit heeft te maken met het enorm diverse landschap van Limburg. Uit het vuistje lijken de appels hetzelfde te smaken, maar als je er een cider van maakt dan proef je dat iedere plaats eigen smaken heeft.

Tijdens de Streekweken kun je tot en met 6 november verschillende toepassingen met de appelcider van De Gerdeneer proeven. Zoals bijvoorbeeld een appelcider mimosa bij B-mich , een heerlijke salade vol met lokale producten bij De Loft23 of heerlijke taco’s beef barbacao die bereid zijn met de appelcider bij De Keizerin. Meer informatie vind je hier: