Luc Berden van Berden Agro

27 oktober 2022

Voor veel mensen is een pieper een pieper, een prei een prei en een knol een knol. Luc Berden van Berden Agro BV ziet echter beslist een verschil in kwaliteit, smaak en versheid. De familie Berden, die al eeuwenlang akkert op de Boekender velden, heeft zich volledig gespecialiseerd in de teelt van knolselderij. Via telersvereniging Fossa Eugenia gaan de knollen naar diverse supermarkten in de Euregio.

Placeholder for BerdenBerden

“Deze knolselderij is uniek, doordat we al jarenlang streven naar innovatie en verbetering. Door exclusieve rassen, een unieke teelt- en oogstwijze en een korte keten, is de knolselderij kraakvers, mooi wit van binnen, langer houdbaar en bijzonder smaakvol. De speciale aandacht voor duurzaamheid, mineralen en vitamines, proef je terug in dit gezonde gewas, dat rijk is aan etherische oliën.

Toen de chef-koks bij Luc op bezoek waren tijdens een inspiratietour, waren ze erg enthousiast. Dat enthousiasme is terug te zien in de gerechten die de chef-koks tijdens de Streek Weken maken. Verschillende bereidingswijzen van knolselderij en iedere keer op een bijzondere manier gepresenteerd.

''Topgerechten van eigen bodem, daar word ik enthousiast van.''

Het enthousiasme van de koks is ook terug te zien bij Luc. “Ik vind het prachtig om te zien wat de chef-koks allemaal maken met onze verse knolselderij, en vooral dat het product uit de regio komt. Deze speciale aandacht voor mooie producten van lokale producenten is bijzonder. Het zou heel mooi zijn als we het regionale karakter weer terughalen en met zijn allen met de seizoenen gaan koken. Als de horeca natuurlijke producten uit de regio gaat gebruiken, heeft dat iets heel krachtigs.”

Wil je graag de knolselderij proeven in een van de deelnemende restaurants? Van 15 oktober tot en met 6 november proef je de lekkerste gerechten in de Venlose binnenstad met de knolselderij van Luc. Meer informatie vind je hier: