• Placeholder for Overview limburg film festivalOverview limburg film festival

Limburg Film Festival voor beginners

25 mei 2023

Lights, camera en... action, het Limburg Film Festival staat voor de deur! Limburg heeft een zeer rijke filmcultuur. Dat wordt van donderdag 1 tot en met 4 juni gevierd tijdens de zevende editie van het filmfestival.

Van spraakmakende korte films tot indrukwekkende documentaires tot prijsuitreikingen - het festival heeft voor elk wat wils. Dompel je onder in de wereld van de cinema en geniet van het beste wat Limburg te bieden heeft op het gebied van film. Mis het niet en zet je schrap voor een onvergetelijke ervaring op het Limburg Film Festival!


Wat is het Limburg Film Festival?

Het Limburg Film Festival is een jaarlijks terugkerende filmmanifestatie. Een plek waar filmmakers, van jong talent tot ervaren makers, elkaar ontmoeten, maar ook een plek waar het publiek in contact kan komen met de Limburgse makers.

Wat te denken van Ben Verbong , Marleen Gorris, Jim Taihuttu, Will Falize en Ruud Lenssen? Allemaal Limburgse film- en documentairemakers die landelijk en internationaal succes genoten! De Limburgse filmsector staat in bloei, en daar genieten we tijdens het Limburg Film Festival met volle teugen van.

Er worden het hele weekend Limburgse films en documentaires vertoond, prijzen uitgereikt en met 148 Hour Docs en FILMinuut krijgen (beginnende) filmmakers de kans om hun creativiteit ruim baan te geven.

Placeholder for Limburg Film FestivalLimburg Film Festival

Wanneer is het Limburg Film Festival?

Van 1 tot en met 4 juni vindt de zevende editie van het Limburg Film Festival plaats. Overal in Venlo kun je genieten van amateurfilms en (film)educatietrajecten tot videokunst en professionele producties. De Nieuwe Scene vormt het kloppend festivalhart maar je kunt ook terecht bij Theater de Maaspoort en museum van Bommel van Dam voor bijzondere vertoningen, debatten en lezingen.

Filming Logistics, journalistiek en debatevenement op vrijdag 2 juni 2023
Placeholder for AGENDA LFF Huisvesting Arbeidsmigranten Arcen Still uit LogisticsAGENDA LFF Huisvesting Arbeidsmigranten Arcen Still uit Logistics

Waar is het Limburg Film Festival?

Wist je dat het Limburg Film Festival plaatsvindt in onze eigen stad Venlo? Laat je betoveren door de prachtige historische gebouwen, gezellige straatjes en natuurlijk door de bruisende sfeer van het festival. Venlo is de perfecte locatie voor een festival dat de beste Limburgse films en documentaires viert. Kom en ontdek waarom Venlo de ideale plek is voor het Limburg Film Festival - je zult er geen spijt van krijgen!

Placeholder for LOCATIE De Nieuwe SceneLOCATIE De Nieuwe Scene

Wat kun je als bezoeker verwachten van het Limburg Film Festival?

Het Limburg Film Festival biedt een unieke kans om te genieten van diverse films, documentaires en (voor)premières. Op de social media kanalen van het Limburg Film Festival blijf je op de hoogte van alle geplande activiteiten gedurende alle dagen. Stay tuned!

Mijn vader de hasjkoning, te zien op vrijdag 2 juni 2023
Placeholder for AGENDA LFF Mijn vader de hasjkoningAGENDA LFF Mijn vader de hasjkoning

Wat kun je als deelnemer verwachten van het Limburg Film Festival?

Ben jij een filmmaker en op zoek naar een uitdaging? Dan is 148 Hour Docs iets voor jou! In deze wedstrijd krijg je als team 148 uur de tijd om een documentaire van minimaal 10 en maximaal 15 minuten te maken.

Het thema en de locatie blijven tot de kick-off op vrijdag 26 mei om 10:00 uur geheim, dus laat je verrassen en maak iets unieks!

Placeholder for AGENDA LFF 148 Hour DocsAGENDA LFF 148 Hour Docs

Wat is er nieuw bij het Limburg Film Festival?

Tijdens de zevende editie van het Limburg Film Festival zal een nieuw onderdeel worden geïntroduceerd, genaamd FILMinuut. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn dit films van precies één minuut.

De ingezonden films nemen deel in een competitie waarbij het publiek fungeert als jury. Alle ingezonden films worden in een live afvalrace getoond (op voorwaarde dat ze aan de regels voldoen). De film die als laatste overblijft, wordt bekroond tot winnaar!

Placeholder for AGENDA LFF FIL MinuutAGENDA LFF FIL Minuut

Meer informatie? Kijk op de website van het Limburg Film Festival!