• Placeholder for AGENDA Viva Classic LiveAGENDA Viva Classic Live

6x Klassiek in Venlo

01 juni 2023

Je kunt overal in Venlo van klassieke muziek genieten, met als absoluut hoogtepunt natuurlijk Viva Classic Live. Wij helpen jou op weg naar een prachtige klassieke zomer in dit blog.


Viva Classic Live

Het sierlijke decor van het oude stadhuis van Venlo en het aangrenzende sfeervolle Marktplein is de plek bij uitstek om muziekliefhebbers te laten genieten van internationale klassieke muziek.

Sinds 2012 is Viva Classic Live dan ook niet meer weg te denken uit de Nederlandse artistieke agenda. Ieder jaar worden liefhebbers van klassiek geraakt door bariton Sef Thissen en wereldberoemde topsolisten, zoals Eva-Marie Westbroek die op alle grote podia in de wereld stond. Naast Westbroek keert ook de Mexicaanse tenor Hector Sandoval terug.

Reserveer jouw kaarten voor Viva Classic Live
Placeholder for RL 075 Viva Classic Live09042022RL 075 Viva Classic Live09042022

Het nieuwe klassieke geluid in Limburg, COoL

Het gloednieuwe kamerorkest COoL (Chamber Orchestra of Limburg) bestaat uit een kern van topmusici afkomstig uit Limburg, met allen een werkpraktijk in grote symfonieorkesten in Nederland en Europa. COoL wordt geleid door de Venlose dirigent Josef Suilen. Op 23 juni presenteerden zij zich met trots aan het Limburgse publiek met een concert in Theater de Maaspoort.

Maak kennis met Josef Suilen, dirigent van COoL
Placeholder for AGENDA Midzomerconcert C OolAGENDA Midzomerconcert C Ool

Domani

Op een bijzondere plek in Venlo, aan het prachtige historische steegje 'de Floddergats' ligt de Dominicanenkerk. De voormalige kloosterkerk van de paters Dominicanen is sinds 2005 het decor prachtige (klassieke) concerten, lezingen en andere evenementen.

Bekijk de klassieke agenda van Domani
Placeholder for Domani thumbnailDomani thumbnail

Podium Pfanner

Bij Podium Pfanner in Arcen kun je gedurende het jaar genieten van (licht)klassieke voorstellingen op de zondagochtend. Een moment van bezinning met musici en artiesten uit de regio. Het voorjaarsconcert met liederen van Schubert op 4 juni aan de hand van tekeningen van Anton Pieck door Ria Janssen en Marcel Kuepers en zomeravondconcert op het bordes van Kasteel Arcen zijn absolute aanraders.

Meer informatie over het Pfanner Podium
Placeholder for AGENDA Pfanner PodiumAGENDA Pfanner Podium

CityCinema

Bij CityCinema kun je regelmatig genieten van live registraties van klassieke concerten. Laat je vervoeren door de klassieke klanken van André Rieu en waan je even op het Vrijthof in Maastricht. En met de live verbinding vanuit het Royal Opera House ben jij binnen 2 uur op en neer naar Londen geweest!

Meer info over CityCinema
Placeholder for AGENDA KLASSIEK CITYCINEMAAGENDA KLASSIEK CITYCINEMA

De toekomst van klassieke muziek

Showorkest Harmonie Fortissimo is een muziekvereniging met ruim honderd musicerende leden die zijn verdeeld over vier secties: het harmonieorkest, de slagwerkgroep, het opleidingsorkest Pianissimo en Hit-it. Fortissimo, zoals de vereniging in de volksmond ook wel wordt genoemd, staat midden in de Venlose samenleving.

Ga naar hun agenda
Placeholder for Header fortissimo 1Header fortissimo 1