• Placeholder for VENLOPARTNERS 151222 decembercampagne 53 kopieVENLOPARTNERS 151222 decembercampagne 53 kopie

Kerstshoproute

05 december 2023

Op zoek naar de beste cadeaus voor onder de kerstboom? In de Venlose binnenstad slaag je zeker!

Struin deze winter door de historische binnenstad met haar sfeervol verlichte straten en laat je verrassen door de vele unieke boetiekjes en verrassende speciaalzaken afgewisseld met vertrouwde bekende ketens.

Volg onze speciale kerstshoproute en laat je verrassen door de verscheidenheid aan authentieke pandjes en unieke winkelconcepten. Behoefte aan een pauze? Geen zorgen, in de leukste lunchspots die Venlo rijk is kun jij heerlijk tot rust komen.


START | Stadhuis

Deze kerstshoproute start bij de historische parel van Venlo, het oude stadhuis. Het lijkt alsof je een sneeuwbol instapt, met het middeleeuwse stadhuis dat sfeervol aangekleed met kerstkransen en twinkelende lichtjes en midden op het plein een enorme kerstboom. Dat is nog eens het ultieme kerstgevoel!

De kick-off van jouw kerstroute begint natuurlijk het beste met een kop koffie of warme chocolademelk. Wat dacht je van Café-Restaurant Central of de Graanbeurs, die net als de andere gezellige ondernemingen een prachtig uitzicht op het stadhuis bieden.

Graanbeurs
Placeholder for 2022 05 Venlo Partners De Graanbeurs 422022 05 Venlo Partners De Graanbeurs 42
Stadhuis
Placeholder for 2021 12 Venlo Partners Kerstverlichting 59 A42021 12 Venlo Partners Kerstverlichting 59 A4

Opgewarmd? Loop de meest middeleeuwse straat van Nederland, de Gasthuisstraat, op en sla je slag. Een lekker geurtje voor je onder de boom van Lekker Ruiken, een uniek Engels cadeau bij De Bruin & Stacey Living en een nieuwe aanwinst om jouw kerstoutfit compleet te maken bij Pinok.

Rechtsomkeert keer je terug richting het stadhuis om vanuit hier de Vleesstraat in te slaan. Hier kun je bij Pasch het perfecte cadeau vinden voor de keukenprinsen en -prinsessen in jouw leven. Maar ook de luxeprinsjes en -prinsesjes slagen, met de fijnste verwenproducten van Rituals en Kayori.

Als je Kayori uitloopt, wandel je zo de Klaasstraat in. In dit échte Venlose straatje vind je veelal lokale ondernemers met ieder hun eigen unieke boetiekjes en speciaalzaken. Voor de foodie tap je bij Vijg & Olijf de beste (olijf)olie, en voor de lekkerbekken stel je bij Partí een mooi cadeaupakket samen. Chocoladekerstkransjes voor in de boom en nog meer lekkers shop je bij Rousseau.

Vijg & Olijf
Placeholder for Vijg thumbVijg thumb
Rousseau
Placeholder for 2022 05 Venlo Partners Rousseau Chocolade 52022 05 Venlo Partners Rousseau Chocolade 5

Bij Heerlijck Thuis, Kado in Huis en Elleke vind je de mooiste cadeaus voor een sfeervol interieur. Van kaarsen tot servies tot mooie lampen en heerlijke warme plaids en dekens. En wat mist er als je huis dan zo knus en gezellig is? Juist, een spannende thriller, inspirerende autobiografie of reisgids naar warmere bestemmingen? Bij Koops Boeken helpen ze je vakkundig en pakken ze het ook graag mooi voor je in!

Tijd voor een pauze! Schiet aan het einde van de Klaasstraat het sfeervol verlichte Ursalastraatje in waar je neer kunt strijken bij Bij de buren, De Keizerin of Venloos speciaalbiercafé De Klep? Ze specialiseren zich alledrie in een uitstekende borrelkaart dus laat je vooral verleiden.

Over het Domicanenplein loop je via de Nieuwstraat, de Kleine én de Grote Beekstraat naar de Kwartelenmarkt. Een prachtig historisch plein met fantastische restaurants en lunchrooms. Op de hoek schittert het Romerhuis, één van de oudste panden van Venlo, waar je heerlijke kerstchocolade kunt krijgen maar ook even in de wintertuin kunt genieten van koffie of thee met gebak.

Placeholder for Kado in huis binnen thumbnailKado in huis binnen thumbnail
Placeholder for 2020 05 VP Elleke 72020 05 VP Elleke 7

In de Jodenstraat is nog zo’n straat vol lokale gedreven ondernemers. Je vindt er unieke winkels, zoals sieradenwinkel Beads ’n Bobbles, Katt – Alleen maar leuke dingen en wijnhandel Vinoteca Lina.

Elke zelf-respecterende verlanglijst bevat natuurlijk sokken. Sla het Kousenhuis dan ook niet over, met een keur aan heerlijk warme, kleurrijke en bijzondere sokken. Steek de straat over en je bent in de kinderspeelgoedhemel bij ’t Holtschopke. Loop de Jodenstraat uit en vergeet niet om een cadeaubon voor een fantastisch avondje uit te regelen bij Theater De Maaspoort. Want een cadeau waar je samen van kunt genieten, is het betere cadeau!

Katt
Placeholder for Katt 02Katt 02
Kousenhuis
Placeholder for 2016 11 VP Kousenhuis 6 A42016 11 VP Kousenhuis 6 A4

We zijn aan het einde gekomen van jouw kerstshoproute, de Oude Markt. Vanaf 16 december kun je hier een rondje schaatsen en rondom de sfeervolle ijsbaan, van Venlo on Ice, genieten van een glaasje gluhwein of warme chocomel.

EINDE | Oude Markt

Niet op de route, maar ook absolute aanraders!

  • Winkels

    Beers & More

    Bierspeciaalzaak met mega-assortiment

    Placeholder for 2021 06 Venlo Partners Beers And More77 22021 06 Venlo Partners Beers And More77 2
  • Winkels

    Passion For Linen

    Linnen beddengoed

    Placeholder for ImageImage
  • Winkels

    Beej Benders

    Een versmarkt met lokale en ambachtelijke producten

    Placeholder for 99 A290799 A2907
  • Mode voor haar

    Stijl28 Mini

    Baby's- en kidsmerken én interieur- en lifestylemerken

    Placeholder for 2022 Sinterklaas Campagne Niels Winter 12022 Sinterklaas Campagne Niels Winter 1
  • Winkels

    Van Gelderen Wijn

    Wijnspeciaalzaak

    Placeholder for 2016 11 V An Gelderenwijn 42016 11 V An Gelderenwijn 4
  • Winkels

    Sounds Venlo

    De beste platenzaak van Nederland!

    Placeholder for Sounds 200415 124Sounds 200415 124
  • Winkels

    Helemaal JIJ

    Placeholder for 2022 05 Venlo Partners Helemaal Jij 212022 05 Venlo Partners Helemaal Jij 21
  • Winkels

    Klein Duumpke

    Placeholder for 2020 06 VP Klein Duumpke 102020 06 VP Klein Duumpke 10
  • Winkels

    Joolsz

    Unieke mode accessoires en woondecoratie

    Placeholder for 2021 06 Venlo Partners Joolz 272021 06 Venlo Partners Joolz 27