Joos Truien van Edelbrons

18 oktober 2022

Joos Truien zit al 60 jaar in het slagersvak. Hij is 60 jaar terug begonnen bij slagerij Verschuren in Venray en is toen hij in de VUT kwam voor zichzelf begonnen. “Achter de geraniums zitten zag ik niet zitten, dus ben ik op zoektocht gegaan. Ik kwam uit bij het maken van speciale hammen en daarmee ben ik gaan experimenteren. Eén dag nadat ik in de VUT zat, heb ik Edelbrons opgericht.”

Placeholder for EdelbronsEdelbrons

Toen Joos een mooi assortiment had ontwikkeld ging hij aan de slag met de afzet. De eerste hammen werden geleverd aan Jan Cremers, die er toentertijd mee aan de slag ging bij het Maashotel in Broekhuizen. Jan werkt nog altijd met de producten van Edelbrons in zijn restaurant Hoeve de Boogaard in Geijsteren. Nu zijn de mooie producten van Edelbrons te vinden bij diverse restaurants in de omgeving, groothandels en natuurlijk bij zijn slagerij en winkel in Ysselsteyn.

Bij Edelbrons staat ambacht centraal en wordt alles met de hand gemaakt. “Mijn producten zijn niet het goedkoopst, maar wel het beste.” Smaak is hierin het állerbelangrijkste. Joos gebruikt geen houdbaarheid- kleur- en smaakstoffen. Door te experimenteren en producten langer te laten liggen kom je achter mooie smaken:

“ik heb nu hammen liggen die wel 9 jaar oud zijn, dat is uniek en heel lekker!”

Tijdens de Streekweken kun je de producten van Edelbrons proeven bij verschillende restaurants in de binnenstad van Venlo, zoals bij Chez l'Hêtre. Joos heeft het menu daar al voorgeproefd en hij is er lovend over. “Bij Chez l’hetre heb ik een gerecht geproefd van tonijn en jeneverspek van Edelbrons. Hier heb ik écht van genoten.”

Ben je ook benieuwd naar de creaties van de chef-koks met de producten van Edelbrons? Bekijk de deelnemende restaurants en reserveer bij jouw favoriet! Meer informatie vind je hier: