Officiële opening van het Roze Jaar

Ontbijt in de binnenstad

Officiële opening van het Roze Jaar

Op zondag 26 augustus zal het Roze Jaar voorafgaand aan de Roze Zaterdag in 2019 feestelijk worden afgetrapt met een slinger van één grote ontbijttafel door de Venlose binnenstad. Het doel van dit gezamenlijk ontbijt is verbinding. Velen zullen met familie of vrienden komen, en toch zit men ook met 2000 anderen aan één grote lange tafel van het Nolensplein tot aan het Fluasplein. Gezelligheid krijgt zo een extra dimensie door alle spontane ontmoetingen en gesprekken met elkaar.

Zoals bekend staat zaterdag 29 juni 2019 in Venlo en Krefeld helemaal in het teken van Roze Zaterdag. Dit is een jaarlijks en landelijk feest van homo’s en hetero’s, transgenders en seksuele minderheden waarop vrijheid en tolerantie wordt gevierd. In het jaar voorafgaand aan Roze Zaterdag zullen in Venlo tal van activiteiten en evenementen plaatsvinden om zo het hele jaar een roze tint te geven en om bewustwording en acceptatie een steviger plek te geven in de gemeente. Het ontbijt is één van de evenementen en de organisatie hoopt dat de 2000 plekken snel vergeven zullen zijn aan mensen die verbinding en acceptatie hoog in het vaandel hebben staan.

Vanaf 10.00 uur ’s ochtends staat de megatafel gedekt klaar voor alle gasten en kan men (na aanmelding) aanschuiven om te genieten van dit feestelijk ontbijt dat onder andere ook mogelijk wordt gemaakt door VenloStad, Venlo Partners en Beej Benders. Na het ontbijt vindt om 11.30 de officiële opening van het Roze Jaar plaats op het bordes van het stadhuis.

Verkoop tickets voor het openingsontbijt van het Roze Jaar loopt nog t/m 19 augustus

Ontbijters die bij dit unieke evenement willen zijn kunnen bij ondernemers in Venlo de voucher kopen of eventueel ontvangen bij een actie. Een voucher kost € 7,50. Voucher kopen en aanmelden kan nog tot t/m 19 augustus.

Meer info over het ontbijt en deelnemende ondernemers is te vinden op de www.rozezaterdag2019.eu. Deelnemende ondernemers zijn ook te herkennen aan de poster in de winkel.

De gekochte of gekregen voucher dient tot t/m 19 augustus geregistreerd te worden via een app. Meer informatie op https://rozezaterdag2019.eu/nl/ontbijt/