Venlo Trend Report: Pinok

Wat zijn de trends dit najaar?

Stefanie en Saskia van Saturdayforshopping vragen Chantal Janssen, sinds begin dit jaar de nieuwe eigenaresse van Pinok, naar haar visie op de kleding van dit najaar. Gepassioneerd steekt ze van wal met veel kennis van en liefde voor de kleding die zij en haar al even enthousiaste team verkoopt.

“Afgelopen seizoen zag je al veel prints en dit seizoen zet deze trend goed door. Waar sommigen het nog lastig vonden prints te combineren, verwacht ik dat ze dit seizoen veel meer durven. In alle collecties spelen prints dan ook een grote rol.” De panterprint die al razend populair was, komt dit seizoen ook in allerlei varianten terug. “Merken hebben allemaal hun eigen interpretatie aan deze immens populaire print gegeven”, aldus Chantal. Zo spotten wij de panterprint in metaalkleuren, in diverse texturen en gecombineerd met frisse kleurdetails. Sterk vrouwen statement item is het broekpak.

Romantiek en nostalgie is een grote inspiratiebron

Wat betreft pasvorm is het wijde silhouet een absolute must en een mooie, stijlvolle trend. “Oversized broeken en jurken in kwalitatief hoogstaande stoffen staan garant voor een fantastische pasvorm. In combinatie met een ‘cropped’ trui in diverse kleuren geeft dit een heel eigentijds beeld.” Ook de iconic ‘high waist’ jeans ontbreekt niet in de collectie van Closed. Chantal: “Veel influencers dragen dit model jeans en de jongere consument heeft deze trend al omarmd”, zo vertelt ze ons. Paars maakt een comeback en je kunt niet meer om de checkprint en tailleriemen heen. Romantiek en nostalgie is een grote inspiratiebron voor fashion en design.

Duurzaamheid is belangrijk

Duurzaamheid is voor Chantal een belangrijk onderwerp. “We hebben daarom voor een nieuw, Nederlands merk gekozen Alchemist. Alchemist maakt high-end fashion, mooie kleding die goed gemaakt is van duurzame stoffen.” Kortom, een brede, stijlvolle en met zorg uitgekozen collectie. Wij zijn fan!Je eigen trend report?

Heb jij een modezaak en wil jij je eigen Venlo Trend Report? Stuur dan een mail naar info@venlopartners.nl.