Fijnproevers; in gesprek met Chez l'Hêtre

'Chez Nicky' vond ik niet chique genoeg klinken

Chez l'Hêtre was eerst Chez Philippe. Nicky, ben jij de nieuwe Philippe?

"Er is natuurlijk maar één Philippe en ik heb niet de ambitie om hem te vervangen. Het is ook niet mijn bedoeling om Philippe na te doen. Chez l'Hêtre is van Nicky, en ik doe mijn best om mijn eigen stempel op de zaak te drukken. Toen ik de kans kreeg om de zaak over te nemen heb ik eerst meegekeken met Philippe om de keuken en de gasten te leren kennen. In 2015 heb ik het stokje van Philippe overgenomen."Waarom Chez l'Hêtre en niet Chez Nicky?

"Ik wilde de 'Chez' graag in de naam houden voor de herkenbaarheid, maar Chez Nicky klonk natuurlijk niet zo bourgondisch. Irmgard, de vrouw van Philippe, bedacht toen Chez l'Hêtre. Mijn achternaam is van den Beuken en l'hêtre betekent 'beuk' in het Frans. Zo is het gegaan."Wat is het lekkerste gerecht op de kaart?

"Er staan van allerlei mooie gerechten op het menu. De kalfsmedaillons met zwezerik en saus van likeur 43 zijn favoriet. Het is een gerecht dat goed bij mij past. Ik heb er zelfs een prijs mee gewonnen in 2012, het Glazen Kalf, voor het beste Nederlandse gerecht met kalfsvlees."Word je veel vergeleken met Philippe?

"Heel veel, maar gelukkig wel in positieve zin. Gasten blijven terugkomen en kunnen, net als vroeger, terecht voor een avond gezellig tafelen met mooie gerechten, goede wijnen en vriendelijke service. Ik ben niet zo’n ras-entertainer als Philippe maar ik probeer wel eenzelfde soort sfeer neer te zetten. Dat hoort in een zaak als deze en de meeste gasten komen hier ook speciaal voor."Waar ga je zelf graag eten als je niet hoeft te koken?

"Veel koks gaan uiteten als ze een avond vrij hebben, maar soms heb ik ook gewoon zin in stamppot met gehaktballen van mijn moeder. Als ik buiten de deur eet ga ik meestal naar Kwartelenmarkt 11 of Sur Place. We kennen elkaar en kletsen vaak bij over de Venlose horeca. Het is fijn om met collega's van gedachten te wisselen en meer te leren over het ondernemerschap."Ga je nog vakantie vieren deze zomer?

"In augustus sluiten we een paar weekjes in verband met de zomervakantie. Het laatste weekend van juli hebben we een speciaal vakantiemenu. 'Vier' gangen om de vakantie te vieren!"