Fijnproevers; in gesprek met café restaurant Central

'We willen dat iedereen zich hier thuisvoelt.'

Boy, wat maakt café restaurant Central volgens jou bijzonder?

“Voor ons staat beleving op de eerste plek. We zitten in een prachtig pand, we hebben een uitgebreide menukaart, we werken met producten van hoge kwaliteit en ons team doet elke dag zijn uiterste best om het onze gasten naar hun zin te maken. We willen dat iedereen zich hier thuis voelt, of je nu voor een kop koffie komt of voor een uitgebreid diner.”Central kent een rijke historie. Kun je daar iets meer over vertellen?

“Het pand heeft voorheen van allerlei bestemmingen gehad. Er heeft ooit een bank in gezeten, een meubelzaak en zelfs een Chinees restaurant. Café restaurant Central is geopend in 1999. Je ziet veel historische elementen terug in de gevel van het pand en in het interieur. We boffen enorm met deze mooie locatie, midden in het centrum.”Hoe zou je jullie kaart het beste kunnen omschrijven?

“We hebben een lunchkaart, avondkaart en een aparte borrelkaart. De avondkaart wisselt zo’n vijf keer per jaar, zodat we altijd gerechten bieden die passen bij het seizoen. De keuken is het beste te typeren als Europees. Onze gerechten zijn geïnspireerd op onder andere de Franse en de Italiaanse keuken, maar we kiezen niet specifiek voor één invalshoek. Zo kunnen we van alle stijlen het beste gebruiken. Onze koks maken alles zelf en werken zoveel mogelijk met lokale producten. Zo komen de tomaten van Tasty Tom, de kazen van Tebben en veel van onze dranken van Dielen.”Welke gerechten worden het meest besteld door jullie gasten?

“Van de lunchkaart zijn de clubsandwich en de Caesar salade erg populair. Ook het Brass brood is favoriet. Mijn ouders hadden vroeger Brasserie Born. Samen met Bakkerij ’t Mikske heeft mijn vader dertig jaar geleden het recept voor Brass brood ontwikkeld. Inmiddels is Brass brood een begrip in Venlo en staat het bij veel horeca zaken op de kaart. Ook leuk om te noemen is onze ijskoffie. We hebben zelf geëxperimenteerd met verschillende bereidingswijzen. Uiteindelijk maken we de ijskoffie met melk en crushed ice. Dit valt zo goed in de smaak dat zelfs de leverancier nu onze bereidingswijze aanbeveelt.”Dit weekend staat Bourgondisch Venlo op het programma. Waarom moeten we dit weekend naar de Markt komen?

“We gaan er een mooi, Bourgondisch weekend van maken met van allerlei extra’s. Central pakt uit met een cocktailbar, er is muziek op de Markt en uiteraard is iedereen, zoals u dat van ons gewend bent, van harte welkom voor een gezellige, culinaire avond uit.”