Fijnproevers; in gesprek met Cabillaud

Terugkerende gasten zijn voor mij het grootste compliment

Eric, Cabillaud is voor veel Venlonaren nog nieuw. Wanneer zijn jullie gestart?

“Cabillaud is sinds april geopend. Ik merk dat langzaam steeds meer gasten ons weten te vinden voor een avond loungen of dineren, eventueel in combinatie met een avondje uit in De Maaspoort.”Wat staat er op de kaart bij Cabillaud?

“We hebben eigenlijk twee kaarten. Gasten kunnen de hele avond loungen op het terras en genieten van diverse luxe borrelhapjes en fingerfood. Voor de mensen die uitgebreid willen lunchen of dineren hebben we een menu dat elke paar maanden wisselt. Gasten kunnen het aantal gangen zelf kiezen.”Hoe zou je jouw kookstijl het beste kunnen omschrijven?

“Het liefst ben ik aan het experimenteren met structuren en smaken. De opmaak van een gerecht vind ik ook belangrijk. Ik verwerk graag meerdere technieken in een gerecht en ik hou van ‘tierelantijntjes’.”Je hebt zes jaar bij De Aubergine in de keuken gestaan. Wat is het verschil tussen koken in een sterrenzaak en koken bij Cabillaud?

“Er is eigenlijk geen verschil. De gast staat altijd centraal, of je nu een ster hebt of niet. Het is belangrijk dat je goed luistert naar je gasten en iets doet met hun wensen en feedback. Als gasten terugkomen voor jouw kookkunsten is dat het grootste compliment dat je als chef kunt krijgen. Daar kan geen ster tegenop!”Eet je vaak buiten de deur?

“Cabillaud is van donderdag tot en met zondag geopend. De rest van de week heb ik papadag. Als ik vrij heb, heb ik meestal niet zo veel zin om zelf te koken. Als ik buiten de deur eet ga ik graag naar Sur Place, Tante Toer of Bij de Buren. Deze zaken bieden veel variatie en sterke combinaties van smaken.”Wil je ter afsluiting nog iets speciaals kwijt aan het Venlose publiek?

“Deze zomer hebben we een speciaal terrasmenu. Een 3-gangen menu van €37,- voor €32,50. Ideaal om kennis te komen maken met Cabillaud, mocht je dat nog niet hebben gedaan. Wel even vooraf reserveren alsjeblieft!”