Fijnproevers; in gesprek met Brasserie Retro

We zijn allebei jong, ondernemend en gedreven

Koen, je bent pas 26 en hebt nu al je eigen restaurant. Hoe voelt dat?

“Super tof! Ik was eerst best wel sceptisch over Venlo. Het Venlose publiek is behoorlijk kritisch dus ik twijfelde enorm. Toen ik dit pand voor het eerst binnenliep en de mogelijkheden zag, dachten mijn vriendin en ik: hier gaan we voor! Dat was in april en in mei zijn we geopend.”Zo snel? Hoe hebben jullie dat voor elkaar gekregen?

“We hebben binnen één maand de hele zaak verbouwd en ingericht. Al onze vrienden zijn komen helpen. Het was flink aanpoten maar we hebben er iets moois van weten te maken. We krijgen veel complimenten over hoe we het hebben aangepakt. Erg leuk om te horen.”Heb je altijd al kok willen worden?

“Ik heb op een Belgische hotelschool gezeten en daarna de Hoge Hotelschool afgemaakt. Op school heb ik leren koken maar ook veel andere kanten van het horecavak gezien. Na mijn opleiding heb ik een aantal jaar voor een cateringbedrijf gewerkt waar ik een team van koks aanstuurde en alle inkoop deed. Uiteindelijk begon het te kriebelen en wilde ik de keuken in. Het HBO en de catering waren leuk, maar koken vind ik toch het allerleukst.”Wat kunnen mensen verwachten als ze bij Brasserie Retro gaan eten?

“We hebben geen hele uitgebreide kaart, maar bieden wel veel variatie. We willen het menu graag laagdrempelig houden maar mensen wel kennis laten maken met producten die ze niet dagelijks eten. We hebben bijvoorbeeld een gerecht met zwarte rijst in plaats van witte rijst en een carpaccio van bieten in plaats van ossenhaas. Zo wordt alles net iets spannender, maar niet super chique. Gasten kunnen bij ons terecht voor een lekkere lunch, uitgebreid diner of een avond gezellig borrelen in onze tuin. De kaart wisselt elke twee maanden. Zo kunnen we onze gasten blijven verrassen en houden we onze koks creatief.”Hoe is het om een zaak te hebben samen met je vriendin?

“Mijn vriendin en ik komen uit Arcen. We zijn allebei nog jong en heel ondernemend. Zij heeft de hele inrichting gedaan en stuurt de bediening aan. Ik sta in de keuken en verzorg de inkoop. We doen allebei waar we goed in zijn en we versterken elkaar enorm. Samen een zaak hebben heeft dus ook zo z’n voordelen. Bovendien zien we elkaar veel meer dan de meeste partners.”