Fijnproevers; in gesprek met Old Dutch / La Trattoria

Overdag Hollandse Pot en 's avonds Italiaans

René, Old Dutch is inmiddels meer dan alleen ouderwetse Hollandse pot. Hoe is dat zo gekomen?

“In 1985 ben ik begonnen met Old Dutch. Er zat verder geen horeca hier op de Markt. Dat kun je je nu nauwelijks nog voorstellen. We zijn gestart met Hollandse, ‘Old Dutch’ gerechten. Pannenkoeken, broodjes kaas en vis. Dit doen we nog steeds hoor, maar alleen overdag. ’s Avonds hebben we onze Italiaanse kaart. Inmiddels hebben we hiernaast overdag Cleo’s Fresh Bar met verse sappen en smoothies, en ’s avonds en Vino d’Elmar met heerlijke wijnen en gin-tonics."Hoe kwam je op het idee om Old Dutch ’s avonds om te toveren tot Trattoria?

“Vroeger sloot ik de zaak als de winkels dichtgingen. Ik vond dat zonde dus toen ben ik gaan nadenken over hoe ik het aanbod kon verbreden om ook ’s avonds te kunnen openen. Venlo had destijds eigenlijk geen echt Italiaans restaurant. Vrienden van ons hadden een Italiaans restaurant in Duitsland. Samen zijn we op het idee gekomen om de Trattoria te openen. Dat is inmiddels alweer zes jaar geleden. Steeds meer gasten weten ons te vinden en het zit bijna elke avond vol.”Wat is de topper op jullie kaart?

“Zonder twijfel onze pasta parmigiano. Dit is een pasta met pijnboompitjes, knoflook en rode pepertjes. De pasta wordt in de keuken klaargemaakt en om het gerecht af te maken wordt de pasta met wat rucola door een grote Parmezaanse kaas gehaald om die typische Parmezaan smaak aan het gerecht te geven. De kaas staat in het midden van de zaak en zorgt voor veel bekijks van onze gasten. Er gaan hier op jaarbasis flink wat Parmezaanse kazen doorheen! Bij visliefhebbers is de dorade favoriet. Het is een hele dorade die op de grill wordt bereid. Gasten kunnen kiezen voor pasta of aardappeltjes met rozemarijn bij de dorade. Het is een waanzinnig lekker visje.”Dit weekend staat Bourgondisch Venlo op het programma. Waarom moeten we dit weekend naar de Markt komen?

“Speciaal voor dit weekend heeft de Trattoria een heerlijke antipasti op het menu staan met bruschetta, vitello tonnato, carpaccio, meloen en parmaham. Vino d’Elmar heeft dit weekend een gin-tonic bar buiten staan waar hij zo’n veertig verschillende gins serveert en wel zeven soorten tonic. We maken er met z’n allen een Bourgondisch en vooral gezellig weekend van.”