Fijnproevers; in gesprek met Bij de Buren

Tapas en gin-tonics met een muzikale touch

Een restaurant in een platenzaak in hartje Venlo. Hoe is dat zo gekomen?

“De eigenaren van Sounds zijn ooit met het idee gekomen om een restaurant in hun zaak te openen. Ik was meteen enthousiast en het leek me fantastisch om zoiets hier in Venlo te realiseren. We zijn gaan verbouwen en in 2012 zijn we geopend.”Heeft Bij de Buren nog altijd een link met Sounds?

“Jazeker! Bij Bij de Buren hoor je altijd de nieuwste releases. Leo en Geert van Sounds hebben een waanzinnige muzieksmaak, dus dat hoor je terwijl je bij Bij de Buren geniet van je koffie, gin-tonic of tapas. Het interieur is een combi van vintage en industrieel, met hier en daar een muzikale touch. Veel mensen die bij Sounds komen shoppen, komen daarna een hapje eten bij Bij de Buren. We krijgen gasten uit heel Nederland, Duitsland en België, maar het is en blijf vooral een echt Venloos plekje.”Wat kunnen gasten verwachten als ze komen buurten Bij de Buren?

“We hebben een uitgebreide kaart met broodjes, soepen en een avondkaart. Daarnaast staan we bekend om onze wisselende tapas. Alle ingrediënten zijn vers en we maken van elk gerecht en ieder drankje iets bijzonders. Bijvoorbeeld onze verse muntthee. Daar voegen we schijfjes sinaasappel en stukjes gember aan toe. Dat geeft nét dat beetje extra. Qua tapas zijn de garnaaltjes met feta uit de oven een echte aanrader. De spareribs zijn favoriet en ook komen veel gasten speciaal voor de soto soep."Mary, wat heb jij toch met tapas?

“Ik hou gewoon enorm van de Mediterrane keuken. Lekker tafelen met smaakvolle hapjes en bijzondere drankjes, dat is toch heerlijk?! Die ontspannen, ongedwongen sfeer zet ik ook neer bij Bij de Buren. We zijn trouwens geen traditionele tapasbar hoor. Verre van! We hebben bijvoorbeeld ook een kaart met speciale koffies en een kaart met maar liefst 25 verschillende gin-tonics. Voor iedere liefhebber dus iets bijzonders.”