Fijnproevers; in gesprek met Eddy's Sushi

Zelfs Armin van Buuren en Martin Garrix eten sushi uit Venlo

Eddy, je bent geboren en getogen Venlonaar. Hoe is je passie voor de Aziatische keuken ontstaan?

“Mijn ouders komen uit China, uit de buurt van Shanghai. Ze hebben altijd een restaurant gehad op het Nolensplein. Mijn familie bestaat uit bijna alleen maar ondernemers, voornamelijk in de horeca.”Is op het Nolensplein ook je liefde voor koken ontstaan?

“Als klein jongetje ben ik gaan helpen in de keuken en daar heb ik alles geleerd. Van allerlei gerechten maar vooral Aziatisch. Ik ontdekte dat ik het heerlijk vind om heel nauwkeurig bezig te zijn met ingrediënten en smaken. In sushi kan ik al mijn creativiteit kwijt, dus heb ik er mijn expertise van gemaakt.”Je zit nu iets meer dan twee jaar bij Motown met Eddy's Sushi. Hoe is dat gegaan?

“Ik ben begonnen met exclusievere catering en heb altijd gekookt vanuit de keuken van Motown. Daar heb ik veel geëxperimenteerd met mijn sushi en via via wist opeens iedereen me te vinden. Zowel het restaurant als de catering gingen binnen een mum van tijd als een speer. Ik verzorg nu ook backstage catering voor artiesten, onder andere voor Armin van Buuren en Martin Garrix. Erg leuk om te doen!"Dus je bent een sushi celebrity?

"Ik voel me erg gevleid als mensen enthousiast zijn als ik mijn sushi presenteer maar ik ben en blijf gewoon een Venlose jongen met een passie voor sushi. Binnenkort breid ik in samenwerking met Motown uit naar de Jodenstraat, waar ik ook sushi bowls en sushi burrito's ga presenteren. Hier heb ik enorm veel zin in!”Is sushi vooral een kunstwerkje of gaat het ook om smaak?

“Het is allebei heel belangrijk. Ik vind het leuk om een bord mooi op te maken maar de smaken moeten natuurlijk ook top zijn. Elk hapje moet een bijzondere smaakexplosie zijn, pas dan ben ik tevreden.”Welke sushi is het meest favoriet?

“De dragon roll wordt het meeste verkocht. Deze is heel toegankelijk qua smaak, omdat er crispy tempura garnaal in zit. Ik maak ook vega rollen en rollen met kip of eend. Niet iedereen houd van rauwe vis, alleen de echte sushi liefhebber.”Wat kunnen mensen komen proeven 15 juli bij de Venloverwent snackauto?

"Sushi natuurlijk, maar wel een tikkeltje anders. Ik ga het Venlose publiek voor het eerst kennis laten maken met mijn sushi burrito's. Vast een voorproefje van wat we gaan neerzetten in de Jodenstraat."