Duurzame winkels in Venlo

25 april 2022

Het is helemaal niet zo moeilijk om zelf bij te dragen aan een duurzame wereld. Duurzaamheid is namelijk veel meer dan ‘alleen’ zonnepanelen en windmolens. In de Venlose binnenstad zijn mooie plekken die hun steentje bijdragen!

Lees snel verder om te ontdekken hoe jij met minimale inspanning duurzaam kan zijn in Venlo!

Helemaal JIJ

Bij Helemaal JIJ koop en verkoop je jouw kleding, schoenen en tassen! Het is natuurlijk ontzettend zonde om kleding weg te gooien als je het niet meer draagt. Lever de kleding in bij Helemaal JIJ en je ontvangt maar liefst 40% van de opbrengst. Hierdoor help je mee aan een duurzamere wereld!

Placeholder for 2022 05 Venlo Partners Helemaal Jij 132022 05 Venlo Partners Helemaal Jij 13

DEV

Waarom gloednieuwe kleding kopen als er al zoveel mooie kleding te vinden is? DEV is een concept fashion store waar je tweedehands designer, vintage en unieke kleding of een outfit vindt. Ook hier lever je je kleding in en krijg je een percentage van de opbrengst daarvoor terug.


S&S Kledingreparatie

Wist je dat een kledingmaker ontzettend duurzaam is? Als een kledingstuk kapot is of een knoop mist, hoef je het item zeker niet meteen weg te gooien. Dat is ontzettend zonde!

Vaak is een kledingstuk nog goed te maken en kan het dan nog een hele tijd mee. Je kan je kleding laten repareren of vermaken bij S&S Kledingreparatie. Zo geef jij weer een nieuw leven aan je kleding.

Placeholder for 2016 11 S Skledingreparatie 32016 11 S Skledingreparatie 3

Van Dijk Schoenmakerij

Ook bij Van Dijk Schoenmakerij helpen ze mee aan een duurzame wereld. Zij repareren en reinigen namelijk schoenen, tassen en andere lederwaren. Zorg goed voor je schoenen, tassen en lederwaren, gun ze een tweede leven en laat ze repareren en verzorgen bij Van Dijk!

Placeholder for 2016 11 Schoenmakerijvan D Ijk 12016 11 Schoenmakerijvan D Ijk 1

Mejuffrouw Spinozium

Niet alleen kleding en schoenen kun je hergebruiken, spullen ook! Bij Mejuffrouw Spinozium kun je daarvoor terecht. Van heiligbeelden tot lampen, schilderijen tot servies en nog veel meer!

Alle items zijn zorgvuldig gekozen en schoongemaakt. Kom snuffelen tussen hun uitgebreide assortiment!