Limburg Film Festival

Limburgs finest op het witte doek

Limburg Film Festival

Op 12-13-14 januari 2018 vindt voor de tweede maal het Limburg Film Festival plaats.

Uit een groot aantal inzendingen heeft de onafhankelijke selectiecommissie van het Limburg Film Festival weer een bijzonder filmprogramma weten samen te stellen. Dit keer bestaande uit maar liefst zeven wereldpremières.

De 32 films van het Limburg Film Festival 2018 bieden samen een unieke kijk op de Limburgse cultuur. Zo zijn er films over typische Limburgse zaken zoals de schutterij (Limburgia van Noël Loozen en De Belofte van Slek van Nathalie Crum), carnaval (Nao ’t Zuuje van Rob Hodselmans) of de mijnen (Barbara van Mark Handels).

Het Limburg Film Festival is een competitief festival. Op zondagavond worden prijzen uitgereikt voor Beste Lange Film, Beste Korte Film en een aanmoedigingsprijs voor de Beste Nieuwe Maker <30 jaar (powered by CineSud). Naast een gevarieerd filmprogramma is er ook ruimte voor verdieping, middels masterclasses die in samenwerking met CineSud worden georganiseerd.

Ten opzichte van vorig jaar is het LFF fors gegroeid. Er is niet alleen een groter aantal films te zien, er zijn ook meer vertoningsmomenten en festivallocaties. Naast Filmtheater De Nieuwe Scene, dat als festivalhart fungeert, is ook het Limburgs Museum als festivalpartner aangesloten. Hier zijn tijdens het festival onder andere historische Limburgse films te zien. Tevens zijn er filmvertoningen bij CityCinema, Grenswerk en Theater De Maaspoort.

Het Limburg Film Festival is er om de beste Limburgse films en haar makers zichtbaar te maken, op een toegankelijke manier en voor een breed publiek.