• Placeholder for BBQBBQ

De Start van het BBQ seizoen

17 april 2023

Het weer wordt steeds een beetje beter, wat betekent dat de barbecues weer uit de garage gehaald mogen worden. Een warme zomerse avond is perfect voor een gezellige barbecue met vrienden of familie. Je kunt het zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wilt! Op deze pagina geven wij een aantal tips om de lekkerste zomerse barbecue klaar te maken. Stel jouw boodschappenlijstje samen met al jouw favoriete ingrediënten voor op de BBQ. Vlees, vis, salades, stokbrood en andere lekkere bijgerechten. Tip van ons: koop de ingrediënten lokaal, bij jouw favoriete winkel in Venlo.


Hier haal je het lekkerste vlees

Er gaat niks boven een heerlijk stukje gegrild vlees van de barbecue. Worstjes, kipsaté's of een lekker biefstukje. Gegrild van de bbq zijn ze toch het lekkerste! Er zijn verschillende slagers in Venlo, waar je terecht kunt voor vers vlees.

Placeholder for Slagerij HamansSlagerij Hamans

Slagerij Hamans

Slagerij Hamans in Venlo heeft een ruim assortiment. Hun specialiteiten zijn wild, grill, maaltijden, gourmetten, patés en vleeswaren. Slagerij Hamans is ook gek op barbecueën. Ze hebben verschillende barbecuepakketten samengesteld, voor ieder wat wils dus. Daarnaast kun je hier ook terecht voor verse vis speciaal voor op de barbecue.

Placeholder for 2020 09 VP Slagerij Schreinemachers 7 A42020 09 VP Slagerij Schreinemachers 7 A4

Slagerij Schreinemachers

Natuurslagerij Schreinemachers omschrijft zichzelf als eigenwijs, innovatief en gedurfd. Schreinemachers heeft vers vlees en vleeswaar, maar daarnaast zijn zij ook een traiteur en doen ze aan catering. Ze hebben genoeg heerlijke producten voor bij de barbecue. Lokale Venlose Parmaham? Venloosche bierworst? Schreinemachers heeft het!

Placeholder for KarbinderKarbinder

De Karbinder Keurslager

Keurslager De Karbinder in Venlo is een familiebedrijf en bestaat al meer dan 50 jaar! Door hun ruime assortiment is er voor ieder wat wils. Kies uit een van de samengestelde barbecuepakketten of stel zelf jouw pakket samen. Ook voor dagverse salades en sauzen kun je hier terecht!


Waar ga je heen voor de lekkerste vis?

Er zijn genoeg verschillende soorten vis die je goed kunt bereiden op de barbecue. Maak bijvoorbeeld spiesjes van garnalen met verse knoflook. Ook zalm is heerlijk, gegrild van de barbecue.

Placeholder for Beej Benders visBeej Benders vis

Beej Benders

Beej Benders is een versmarkt met lokale en ambachtelijke producten. Beej Benders is een echte specialist in vis, met een vers en zeer uitgebreid assortiment. Van visfrietjes en gamba’s tot forel en huisgemaakte vissalade’s. Bij Beej Benders kan je ook terecht voor de rest van jou boodschappenlijstje. Voor een bijpassende wijn, kruiden of vlees bijvoorbeeld.

Placeholder for 2 Brüder vis2 Brüder vis

2 Brüder

2 Brüder is een unieke supermarkt in het centrum van Venlo. Ze hebben allerlei verschillende producten in het assortiment. Je kan hier terecht voor groente en fruit, kruiden, brood, zuivel, vlees, vis en nog veel meer. De winkel heeft de grootste visafdeling van de regio. Ze hebben een divers aanbod van verse vis en schelp- en schaaldieren. Voor vis op de barbecue ben je hier aan het juiste adres!

Placeholder for Huub den Bels visHuub den Bels vis

Huub den Bels

Vanaf 2006 heeft zeevishandel Huub den Belseen kiosk in het hartje van Venlo, gelegen achter het Stadhuis. Je kan hier het hele jaar heerlijke verse en gebakken vis kopen. Ze hebben dagelijks verschillende verse producten. Ook voor een lekker broodje haring kan je hier terecht.


De lekkerste bijgerechtjes haal je hier

Brood, kaasjes, olijven en tapenade. Ook al deze dingen komen vast op je boodschappenlijstje te staan. Hieronder een aantal adresjes waar je deze kunt kopen.

Winkels

Kaas&kaasjes

Sweet dreams are made of cheese

Placeholder for LOCATIE Kaaskaasjes WEBLOCATIE Kaaskaasjes WEB
Winkels

Bakkerij Fleuren

De ambachtelijke bakker

Placeholder for Bakkerij F Leuren VenloBakkerij F Leuren Venlo
Winkels

Vijg&Olijf

Olijfolie, delicatessen en meer

Placeholder for Vijg thumbVijg thumb
Winkels

De Bruin & Stacey Living

Old-English vibes in Venlo

Placeholder for 2022 04 Venlo Partners De Bruin Stacey 152022 04 Venlo Partners De Bruin Stacey 15

Voor wijn of bier ben je hier op het juiste adres!

Een goede fles wijn of een lekker fris biertje passen ontzettend goed bij een zomerse barbecue! In Venlo zijn er verschillende plekken waar je deze kunt kopen.

Placeholder for Vinoteca LinaVinoteca Lina

Vinoteca Lina

Vinoteca Lina is een unieke wijnwinkel in het centrum van Venlo. Een groot deel van het assortiment komt rechtstreeks van de wijnboer. Van donderdag tot zaterdag hebben ze een aantal wijnen geopend staan en mag je proeven voordat je koopt. De perfecte plek om een kwaliteitswijn te kopen voor een goede prijs!

Placeholder for Van gelderen wijn venloVan gelderen wijn venlo

Van Gelderen Wijn

Van Gelderen Wijn is een wijnspeciaalzaak op de Keulsepoort in Venlo. Een mooie speciaalzaak met een lage drempel en met unieke verhoudingen tussen wijnen en prijzen. Haal hier je favoriete wijntje voor bij de BBQ!

Placeholder for beers and more 77beers and more 77

Beers & More 77

Op de Koninginnesingel in Venlo ligt Beers & More 77! Dit is een bierspeciaalzaak met verschillende unieke en speciale bieren. Daarnaast verkopen ze diverse producten van lokale ondernemers zoals kaasjes, nootjes en chocolade. Deze winkel is zeker een bezoekje waard wanneer je een lekker biertje zoekt voor bij de barbecue.


2 x streekweken toetjes van Cyrille Berger

Placeholder for RabarberRabarber

Rabarber taart

Ontdek de verfrissende zure smaak van deze bijzonder rode rabarber uit onze eigen streek – met passie en expertise geteeld in Hegelsom!

Placeholder for Aardbei rabarber likeurAardbei rabarber likeur

Aardbeien Rabarber Triffle - met Maonesjien Drakenhoning

Proef de streek - Ontdek ‘Veld tot fles Limburg’ van Stokerij Veldman in Belfeld. De verschillende laagjes geven een mooi speels effect. Geniet van een heerlijke fris-zure combinatie.