Fijnproevers; in gesprek met Sur Place

Fijnproevers eten bij Sur Place

Pieter, augustus wordt een bijzondere maand voor Sur Place. Vertel!

In augustus zitten we hier tien jaar. De tijd is voorbij gevlogen. We zijn enorm trots dat we deze zomer ons tienjarig jubileum mogen vieren.Was het altijd al een droom van je om je eigen restaurant zou openen?

Eerlijk gezegd niet. Toen ik bij Chez Phillipe in de keuken stond had ik de lusten zonder de lasten. Ik kon creatief zijn in de keuken zonder me bezig te hoeven houden met inkopen, voorraad en omzetten. Heerlijk! Het stukje ondernemerschap heb ik echt moeten leren.Heb je er spijt van?

Zeker niet. Ik ben trots op wat we hebben neergezet. We hebben veel vaste gasten die speciaal voor ons menu komen.Wat is het populairste gerecht van Sur Place?

De kabeljauw en de scampi's zijn het meest populair. We hebben altijd een wisselend menu naast onze vaste menukaart. Veel gasten komen speciaal voor dat menu. Meestal staat hier ook kabeljauw tussen. Ik vind het een fijn product om mee te werken.Waar in Venlo ga je zelf graag eten als je een dag geen zin hebt om te koken?

Ik kan enorm genieten van een mooi stuk bief bij Alde Mert of bij Chez l'Hetre, maar een goede pasta bij Lanterna is ook niet verkeerd. Venlo heeft enorm veel keuze dus ik varieer zoveel mogelijk als ik buiten de deur eet.