Fijnproevers in gesprek met 'de Brasserie'

Het hart van 'Zwarte Kip'

Heel Venlo kent je als ‘Annie van de Zwarte Kip’. Hoe voelt dat?

“Ik vind het een eer dat mensen mijn naam kennen omdat ze ooit bij De Brasserie hebben gegeten, maar het is niet iets waar ik mee loop te pronken. Ik blijf liever een beetje achter de schermen. In de keuken ben ik op mijn best. Koken is mijn grootste passie. Dat is altijd al zo geweest.”Ben jij ‘de grote baas’ in de keuken?

“Vroeger stond ik alleen in de keuken, maar inmiddels werken er nog twee koks en weekendhulpen. Er is niemand is echt ‘de baas’. We werken goed samen, helpen elkaar en de andere koks kennen mijn recepten. Wel zijn er een aantal keukengeheimen die ik voor mezelf houd, onder andere het recept voor de Zwarte Kip.”Wat is het grootste compliment dat je ooit hebt gekregen?

“Ik vind het fantastisch als mensen even een duimpje opsteken naar de keuken of in het voorbijgaan een compliment maken naar de koks. Het grootste compliment vind ik dat mensen terugkomen speciaal voor een van de gerechten. Zo hebben we, naast de Zwarte Kip-fans, ook een heleboel gasten die speciaal voor de spareribs komen, of voor de borsch. Borsch is een Rusissche soep. Mijn ouders waren Russisch en het recept voor deze soep is van mijn moeder.”Heel Venlo probeert inmiddels thuis jouw Zwarte Kip te evenaren. Ben je van plan ooit je recepten te onthullen?

“Ik heb al veel Zwarte Kip recepten voorbij zien komen, maar geen enkel recept lijkt op dat van mij. Ik hoop ooit een eigen kookboek uit te brengen, maar dat is pas iets voor over een paar jaar. Zolang ik nog kan koken blijf ik zelf in de keuken staan en blijven mijn recepten het grote geheim van De Brasserie.”Hoe is jullie Zwarte Kip zo populair geworden?

“René en ik zijn zeventien jaar geleden begonnen met De Brasserie. We hadden toen een kleine kaart, die beetje bij beetje is gegroeid. De Zwarte Kip heeft vanaf dag één op de kaart gestaan en is ook altijd gebleven. Het is een eigen recept. Ik denk dat het via via populair is geworden. Als mensen tevreden zijn spreekt dat zich vanzelf rond in een stad als Venlo. De Zwarte Kip is ons best verkochte gerecht.”

Venlo

Klaasstraat 64

5911JR Venlo

Tel: 077-3516100

Naar route
Maandag
11:00 - sluit
Dinsdag
11:00 - sluit
Woensdag
11:00 - sluit
Donderdag
11:00 - sluit
Vrijdag
11:00 - sluit
Zaterdag
11:00 - sluit
Zondag
11:00 - sluit