Lekker Ruiken maakt je outfit pas echt af

Lekker Ruiken maakt je outfit pas echt af

We weten wel dat geur heel veel doet met onze emotie en dat ons ‘geurgeheugen’ uitstekend functioneert. We hebben het maar even opgezocht, blijkbaar zijn we in staat meer dan 10.000 verschillende geurmaterialen te kunnen onderscheiden. Toch zijn we er maar zelden bewust mee bezig. Tot vandaag wat ons betreft. Bij Geurboetiek Lekker Ruiken op de Gasthuisstraat hebben Erol en Jan ons heel veel geuren laten ruiken. Van vijg tot patchoeli, van champagne (één van onze favorieten!) tot leer en zelfs het trouwparfum van Meghan Markle. Franse, Italiaanse en Engels geuren hebben hun eigen karakter en dynamiek in, niet onbelangrijk, oogstrelende flesjes.

Maar eerst even terug naar het begin. Beiden hebben ze al lang een voorliefde voor parfums en maakten zelfs parfum tripjes. Na lang wikken en wegen besloten ze hun baan op te zeggen en van hun passie hun werk te maken. Erol: “Het duwtje in de rug kwam toen dit mooie pand vrijkwam. We zagen er ons al helemaal in zitten”. Een parfum is wat Erol betreft een essentiële accessoire die je ’s ochtends heel bewust kiest. “Ik kies mijn geur bij hoe ik me voel die dag en wat ik aan heb”, aldus Erol. Je snapt dat wij deze tip met gespitste oren tot ons namen.

Na twee jaar de boetiek te hebben zijn de heren nog steeds blij. Binnenkort krijgt de winkel nieuwe displays en komen de parfums nog beter tot hun recht. Kortom, deze parel in de mooie Gasthuisstraat is absoluut een bezoekje waard. En bij de lente die nu echt staat te beginnen passen heel veel mooie parfums!