Op inkoop met Carrièra

Op inkoop met Carrièra!

Toen we het Trend Report over Carrièra maakten heeft Anita Thijssen ons uitgenodigd mee te gaan op inkoop voor het nieuwe seizoen en afgelopen maandag was het dan eindelijk zover. Met Anita op stap is in alle opzichten een dynamische gebeurtenis. Alsof ze het met twee modezaken nog niet druk genoeg had heeft ze eind 2018 op de valreep Mariëlle Mode in Panningen overgenomen. “Ik had eigenlijk net besloten dat het wel goed was zo maar het bloed kruipt dan toch…”, aldus Anita. Het inkopen gaat ze vanaf vandaag dus voor drie zaken doen. En wij zijn daarbij!

Onze eerste stop na de koffie op de A2 is bij het World Fashion Center in Amsterdam bij merk Opus. Opus is een sportief en vrouwelijk merk uit Duitsland. Mooie pasvorm leuke prints en vooral hele fijne materialen. Anita zet haar laptop aan en begint met een kritische maar vooral snelle screening van de collectie. De adviseur van het merk adviseert en vult desgewenst aan. Ik zie mezelf ondertussen al langs het strand flaneren in een fijn gestreepte midi rok met een heerlijke witte top… maar voor dromen hebben we vandaag geen tijd. Dit is inkoop, dus we moeten door. Opus is overigens vanaf de zomer ook in een ‘shop in shop’ concept bij Mariëlle Mode verkrijgbaar.

Dan gaan we snel door naar Expresso. Dat is en blijft natuurlijk een Nederlands succesnummer. Het merk heeft de mode thema’s zoals Hotel Lobby en Promised Land vertaald in sprankelende collecties en zelfs deze ‘reporter’ mag haar voorkeur zo nu en dan aangeven. Hoe spannend is dat want dat komt dus daadwerkelijk in de winkels te hangen! Na een broodje snel door naar Summum, een heel leuk en verfrissend Nederlands merk met een waanzinnig toffe showroom. De contactpersoon van Anita ziet er zelf fantastisch uit in een ruiten pak maar dan net weer anders dan we gewend zijn. Ook hier gaan we met een goed gevoel weg. Na de welbekende files op de ring is ons laatste station het Amsterdamse Juffrouw Janssen. Dit merk heeft naast de mooie kwaliteit stoffen en prints, waardoor het bekend is geworden, zichzelf opnieuw uitgevonden met nieuwe prints, materialen en modellen jurken en rokken. De showroom zelf is ook echt een plaatje en ik kijk mijn ogen uit. Anita zoekt ondertussen de mooiste stukken uit voor haar winkels en daarna gaan we tevreden richting het Zuiden. Vanaf 21 juli komen deze collecties binnen in de winkels in Venlo, Tegelen en Panningen. Het merk Opus zal vanaf mei en juni binnenkomen. Wij kunnen niet wachten.

Het was in alle opzichten een bijzondere dag.