Winnaar beste leerbedrijf Limburg 2019

Sector zakelijke dienstverlening en veiligheid

Winnaar beste leerbedrijf 2019

Venlo Partners wint verkiezing beste leerbedrijf 2019 van de provincie Limburg in de sector Zakelijke dienstverlening en veiligheid. De SBB maakte dit bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Venlo Partners leidt sinds 2010 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. City Manager Marcel Tabbers is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk, omdat ze dit later ook goed toe kunnen passen in het werkende leven. Bij ons zijn ze echt onderdeel van het team, wat de stagiair(e)s als prettig ervaren.”

Uit ruim 1.600 voordrachten zijn per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. De uiteindelijke winnaars worden op 18 november bekend gemaakt en mogen zich een jaar lang het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.