Radboud Visser geeft de 6 stappen tot een perfecte Valentijnsdag!

01 februari 2023

Placeholder for RadboudRadboud

Binnenkort is het weer Valentijnsdag en dit is de ideale gelegenheid om je relatie leuk te maken en te houden. Maar wat geef je aan jouw geliefde? Radboud Visser vertelt het je! Radboud is sinds 2003 directeur van Mens & Relatie en mag zich datingexpert noemen in het bekende programma ‘Married at first sight’. Sinds 1984 helpt ‘Mens & Relatie’ met de zoektocht naar de liefde.

Radboud geeft in dit blog de 6 stappen voor een perfecte Valentijnsdag!


Stap 1: Zet het in je agenda.

Zet 14 februari in je agenda: ‘Valentijnsdag!’. Maar vergeet ook niet om nu in je agenda te zetten: “Cadeautje kopen voor mijn lief”. Zo simpel kan het zijn! Het is natuurlijk niet zo leuk om er de 13e achter te komen dat je met lege handen staat.


Stap 2: Welk cadeau gaat het worden?

De grap is, maakt het niet te moeilijk. Eigenlijk hoe simpeler het cadeau is, hoe beter! Het moet wel relevant en persoonlijk blijven. Jouw Valentijn moet er dus iets aan hebben. Ga je chocolade kopen? Dan moet je eerst weten of jouw Valentijn witte, melk of pure chocolade het lekkerst vindt. Houd het eenvoudig en houd het leuk!

Placeholder for Chocolates 1737580 1280Chocolates 1737580 1280

Stap 3: Wat moet je absoluut niet geven?

Een absolute no-go is iets geven wat je zelf leuk vindt. Denk dus bij alles aan: ‘heb ik aan dit cadeau zelf ook iets?’ Is het antwoord ‘ja’? Dan kun je beter iets anders verzinnen. Valentijnsdag draait erom dat je de ander laat weten dat je blij met diegene bent en dat de ander waardevol voor je is.


Stap 4: Andere cadeautips!

Wat Radboud zelf een leuk cadeau vindt zijn chocolaatjes bij het Romerhuis. Hier koop je dus de chocolade-smaak die jouw Valentijn het allerlekkerst vindt. Houdt hij/zij van pure chocolade? Dan koop je een doosje met alleen maar pure chocolade. “Een hint voor mijn vrouw is Kaas en Kaasjes, dit is een goede optie voor de levensgenieters.”, zegt Radboud. Maar iets van Rituals werkt natuurlijk ook altijd goed! Als het maar simpel is! En echt persoonlijk.

Placeholder for UnknownUnknown
Placeholder for ThumbnailThumbnail

Stap 5: Wat ga je doen op Valentijnsdag?

Alles is leuk wat de ander leuk vindt. Kijkt hij graag naar voetbal? Dan ga je naar een voetbalwedstrijd. Drinkt zij graag thee? Dan gaan jullie samen theedrinken in een rozentuin. Als jullie beiden doen wat de ander graag wil, dan heb je dus allebei iets wat jullie echt graag wil. Dat maakt een Valentijnsdag een groot succes!

Placeholder for UnknownUnknown

Stap 6: De ultieme datingtip!

Het is 80% luisteren en 20% op een slimme manier de juiste vragen stellen. Een date gaat niet over het keuren of de ander je levenspartner gaat worden, maar om te kijken of je samen een leuk gezellig moment kunt creëren. Is het een eerste date? Dan moet je dus andere vragen stellen dan op een vierde date. Er is een natuurlijke opbouw bij het leggen van contact. En als je een date hebt op Valentijnsdag, dan maak je het natuurlijk extra bijzonder. Ook hier is de truc dat de kracht in de eenvoudig zit. Succes!