4 tips om je kerstkilo's eraf te lopen

Placeholder for Ricci JanssenRicci Janssen

Ricci Janssen

16 december 2022

Ah, het is weer bijna Kerstmis. Dé tijd van het jaar om 2 of 3 dagen lang verplicht met je (schoon)familie en/of vrienden zorgeloos te bunkeren rondom de eettafel. De luxe gerechten van de Lidl worden chique geserveerd, de hobbykok van de familie staat weer uren in de keuken of het gourmetstel wordt weer van zolder gehaald. In één Nederlands woord: gezellig!

Maar dan, die gevreesde derde Kerstdag wanneer je het liefst de weegschaal wil vermijden. Om nou in januari goed bedoeld een fitness-abonnement te nemen waar je in februari toch niet meer heen gaat, is ook weer zo’n gedoe. Geen zorgen, we hebben de leukste wandelplekken binnen de gemeentegrenzen gevonden om die kerstkilo’s er meteen van af te lopen!

Rondje brug brug

Ideaal voor diegene die meteen na de brunch- of dinertafel de benenwagen willen nemen. Makkelijk bereikbaar vanuit centrum Venlo en ‘maar’ een uurtje. Loop langs ‘ozze’ Maas via de brug weer terug en loop lekker door de weilanden aan de kant van Blerick en Venlo tussen de vriendelijke Galloways. Dat zijn harige koeien. Uitkijken voor flaters dus!

Na een rondje brug brug ben je weer zo in de stad om jezelf te belonen met iets lekkers! Die kilo’s lopen we ergens anders wel eraf.

Placeholder for Brug Venlo 3Brug Venlo 3
Placeholder for Brug Venlo 2Brug Venlo 2

Jaomerdal / Jammerdaalse Heide

Zoals bijvoorbeeld ten Zuid-Oosten van Venlo in en nabij het Jaomerdal. Je kan hier makkelijk een dik uur (of meer) rondstruinen, eventueel alvast oefenen voor de Nieuwjaarsduik of zelfs fanatiek gaan joggen of mountainbiken dankzij de weelde aan onstuimige paadjes met plotse hoogteverschillen en stukjes heide en bossen die elkaar in hoog tempo afwisselen. Dit is het soort gebied waarbij je na je bezoek denkt: “Had ik maar een hond.”

Placeholder for Jaomerdal 2Jaomerdal 2
Placeholder for Jaomerdal 3Jaomerdal 3

Zwart water

Houd jij (en inmiddels ook je hond) van water? Loop dan een flink rondje rondom het Zwarte Water tussen Venlo en Velden. Makkelijk en snel bereikbaar en een echte (natte) droom voor de waterfanaat. Je kan er schaatsen en zwemmen, rondom heen joggen of lekker rustig wandelen. Genoeg opties om het kerstdiner eraf te werken dus. Neem ook rustig plek op een van de vele bankjes om de pracht en praal van onze regionale natuur in je op te nemen.

Placeholder for Zwarte waterZwarte water
Placeholder for Zwarte water 2Zwarte water 2

Ravenvennen

Persoonlijk favoriet zijn de Ravenvennen tussen Velden en Arcen. Dit was en is voor mij een van de spaarzame plekken, niet alleen in Groot-Venlo, maar in zowat heel Nederland, waarbij ik me voor heel even ergens in de buurt van de Mediterraan waan. En dat is waan.

Placeholder for RavenvennenRavenvennen
Placeholder for Ricci JanssenRicci Janssen

Over de schrijver

Ricci Janssen

Ricci Janssen (1989) is meertalig taalfanaticus pur sang. Hongaars van bloed, Italiaans van hart en Zuid-Amerikaans qua mentaliteit, leeft de Venlose schrijver voor taal, en doet dat zo op zijn eigen manier. Leraar, journalist, schrijver, vertaler of tolk, Ricci schrijft het liefst met een knipoog over waargebeurde verhalen, emoties, persoonlijke (reis)ervaringen, sport, cultuur en de grote thema’s des levens. Wil je meer informatie over Ricci? Bezoek dan zijn website www.riccischrijft.nl