100% Venlo: tips voor een heerlijke herfstavond

Tips voor een heerlijke herfstavond

Buiten regent het en is het koud en daarom kruip je lekker op de bank voor de televisie of bij de open haard. Creëer een gezellige sfeer in huis en neem een lekker drankje en hapje. Om je te helpen geven we alvast de tips die je nodig hebt voor een heerlijke herfstavond!Zorg voor het échte najaarsgevoel in huis

Je ploft neer op de bank en duikt al snel onder een heerlijke, zachte plaid. Je kijkt om je heen en geniet van de sfeervolle aankleding in je huis. De heerlijke geur van specerijen en kaneel komt je tegemoet: het zijn de geurkaarsen! En alles wat je hiervoor nodig hebt kun je halen bij Tuincentrum Leurs. Je doet bij Leurs de leukste najaarsideeën op in de vele inspiratieshops. En natuurlijk mag een bezoek aan de kerstshow met het thema ‘Christmas around the world’ niet ontbreken. Maak jouw huis helemaal klaar voor het najaar én de feestdagen.

Verwen jezelf met een heerlijke, warme drank

De herfst- en wintermaanden lenen zich natuurlijk uitstekend om met een heerlijke kop thee op de bank te ploffen. En er zijn tegenwoordig zoveel bijzondere smaken! Op de eerste verdieping bij Die 2 Brüder von Venlo kan de echte theeliefhebber zijn hart ophalen. Versgedroogde thee met unieke smaken zoals speculaassmaak of bitterkoekjes / amaretti thee. En de koffieliefhebbers kunnen eens afwisselen met de koffiesiropen van Monin in verschillende smaken zoals chocolade, vanille, hazelnoot en kokos. En maak het extra lekker met onderstaande tip voor het maken van een heerlijke warme winterkoffie met oreo koekjes. Loopt het water je al in de mond?

Ingrediënten:

-180 ml volle melk
-30 ml Monin koffiesiroop Chocolade (verkrijgbaar bij de koffie-afdeling van Die 2 Brüder von Venlo)
-Een vers gemaakte Espresso (30 ml) in een glas of beker (min. 210 ml)
-2 Oreo koekjes
-Slagroom (naar wens)
-Met een espressomachine met melkopschuimer slaagt deze koffie het beste, maar het is ook mogelijk met 30 ml sterke koffie en een aparte melkopschuimer.

Bereiding:

-Schuim de volle melk op met de Monin koffiesiroop.
-Maak de espresso en giet deze in een glas of kop, voeg de warme melk met de siroop toe en daarna de slagroom er boven op.
-Breek de Oreo koekjes en leg de stukjes op de slagroom.

Nu kan het genieten beginnen!Stel een lekkere kaasplank samen

Houd je wel van een lekker stukje kaas? En wil je eens wat anders dan de ‘standaard’ kaassoorten? Bij zowel beejBenders als Die 2Brüder von Venlo hebben ze veel bijzondere kaassoorten in het assortiment. Stel met verschillende, bijzondere smaken een heerlijke kaasplank samen. En je mag ze gerust even voorproeven als je het vraagt aan de kaasspecialisten bij beej Benders en Die 2 Brüder von Venlo.

Op de foto staan de volgende kaassoorten die verkrijgbaar zijn bij beej Benders en Die 2 Brüder von Venlo:

Ruscello Life
Een exclusief kaasje gemaakt van paprika, chili en de lekkerste Nederlandse koemelk en geitenmelk. Vrolijk van kleur en met een beetje pit, heerlijk op de boterham maar ook een echte eye-catcher voor op de borrelplank.

Ruscello Sambal
Houd je van een beetje pit? Dan moet dit kaasje absoluut mee in je winkelmandje. Ruscello Sambal wordt gemaakt van verse, Hollandse melk en de pittige sambal zorgt voor die extra, spicy bite.

Boerenkaas Pesto
Deze boerenkazen met rode of groene pesto worden gemaakt van verse, Hollandse melk. De kazen worden gerijpt op houten planken voor een optimale smaakbeleving. Heerlijk voor bij de borrel of in combinatie met Italiaanse gerechten.

Ruscello Black Lemon
Donker van kleur en verrassend fris van smaak. Laat je niet afschrikken door de donkere kleur van dit bijzondere kaasje. Proef en ervaar de bijzondere smaakexplosie van heerlijke, Hollandse kaas met een vleugje citrus.

Bij een kaasplankje hoort natuurlijk een heerlijk wijntje. De wijnkenners van beej Benders helpen je graag bij het uitzoeken van een wijn die past bij jouw kaasplankje. En wist je dat een speciaalbiertje ook heel lekker kan zijn in combinatie met kaas? Ook hiervoor kun je terecht bij beej Benders en Die 2 Brüder von Venlo.

Met bovenstaande tips krijg je toch zin om heerlijk op de bank of bij de open haard te kruipen?