• 2019 10 VP Winkelstraten PLP 4554

Binnenkijken bij..

Binnenkijken bij..

We nemen samen met jou een kijkje bij een aantal unieke boetiekjes in de binnenstad van Venlo. Wat onderscheidt deze winkeltjes van de grote ketens en waarom zou jij hier zeker een kijkje moeten nemen? Dat lees je hier!


Ditz

Daisy en Maud Heek zijn sinds 2 jaar de trotse eigenaressen van Ditz. De vader van de twee zussen heeft 50 jaar lang verschillende kledingwinkels in Venlo gehad en het pand van Ditz was 20 jaar in zijn bezit, toen de twee zussen in zijn voetsporen traden. En met succes, want deze winkel is uniek!

Ditz is een winkel met kleding voor mensen met een uitgesproken stijl. De kleding bij Ditz is wijd en oversized en de maten gaan van maat 38 tot maat 54. De dames proberen zich te onderscheiden door kleding te verkopen die nergens anders in de binnenstad te krijgen is. Ze verkopen verschillende merken, maar variëren hier heel erg mee. Ook verkopen ze hun eigen kledingmerk ‘Ditz’.

Ook de kwaliteit van de stoffen is iets wat Ditz onderscheidt van de grotere winkelketens. Het is belangrijk dat de kleding van een goede kwalitatieve stof is en dat de kleding comfortabel zit. Maud en Daisy hebben veel kennis opgedaan over stoffen van hun vader, omdat hij dit ook altijd erg belangrijk vond.

“Deze stijl is niet voor iedereen, dus daarom is persoonlijke service en een goudeerlijk advies heel belangrijk!”, vertelt Daisy. “Het is belangrijk om iedereen in zijn waarde te laten en dat mensen de winkel met een goed gevoel de winkel verlaten, ook al hebben ze niks gekocht”.

Naar Ditz

Botique

Botique is winkel waar je ‘wauw’ tegen zegt vanaf het moment dat je binnenstapt. Dat is ook erg belangrijk voor eigenaresse Bonita . Ze wil namelijk dat de gehele winkelbeleving voor haar klanten tot in de puntjes klopt. 7 jaar geleden begon ze met Botique op de Lomstraat. Bonita wilde altijd al zelf een onderneming en toen de kans om zelf wat te beginnen op haar pad kwam, heeft ze deze met beide handen gegrepen.

Drie jaar geleden heeft ze een tweede winkel in Panningen geopend en sinds 2019 zit Botique ook op een derde locatie op de Jodenstraat! Bonita onderscheidt zich van andere winkels door een complete winkelervaring te creëren voor haar klanten. Botique is geen doorsnee winkel: het is er gezellig en je wordt écht geholpen. Bonita vindt service enorm belangrijk en ze probeert ook altijd een band op te bouwen met haar klanten.

Bij Botique zijn er elke week nieuwe items te vinden. Dat is ook een van haar sterke punten. Hierdoor kan ze goed inspelen op wat de klant wilt, zodat iedere bezoeker tevreden is. En nog iets leuks: naast kleding verkoopt ze ook sieraden, schoenen, tassen en woonaccessoires!

Wil jij de ‘wauw’ zelf ervaren? Wacht dan niet en ga snel eens binnen kijken bij een van de drie filialen!

Naar Botique

AyS Design Store

Een winkel die zich onderscheidt met een uniek concept, dat is de winkel van Alyse Dielen: AyS design store. Op het eerste gezicht zou je denken dat het een normale conceptstore is. Maar vergis je niet, het is veel meer dan dat! In de winkel bevindt zich ook een atelier, waar Alyse alle tassen met de hand, op maat voor je maakt.

Sinds een jaar zit ze met haar winkel op de Gasthuisstraat. In 2015 begon Alyse met het maken van haar eigen tassen op de Klaasstraat, boven de winkel van haar vader. Omdat ze merkte dat de drempel om hier binnen te stappen vaak hoog lag, besloot ze om te kijken naar een eigen pand.

In het pand waar ze nu zit kan ze alles wat ze leuk vindt combineren: een atelier om haar tassen te maken, en het aanbod van hippe kleding én de laatste trends voor je interieur. De diversiteit spat ervanaf! Zoek je een cadeau? Een outfit voor een verjaardag? Bij AyS vind je het! Ook geeft ze cursussen in het maken van tassen, wat haar winkel nóg unieker maakt!

Alyse zegt zelf: “Ik vind dat de mensen juist de lokale kleine bedrijven moeten supporten. Vooral in deze tijd. Het leukste aan shoppen vind ik altijd het winkelen in de lokale boetiekjes. Hierdoor support je iemand uit je eigen omgeving”.

Naar AyS Design Store

PINOK

PINOK is al vanaf 2001 gevestigd in de authentieke ‘Gasthuisstraat’ in hartje Venlo. De exclusieve damesmodezaak heeft een prachtig aanbod aan internationale labels in het midden- tot hoogsegment. Hierbij kun je denken aan merken als: Anna + Nina, Dante 6, Closed en nog veel meer! Ook duurzaamheid speelt een grote rol met toonaangevende sustainable brands als Alchemist en O my bag. Stijlvol, stylish & on trend zijn dé keywords voor de met zorg samengestelde collectie.

Jarenlang werkte Chantal Janssen met plezier als accountmanager voor diverse high end fashion merken. Door het bezoeken van zakenrelaties op internationale beurzen werd haar kennis op het gebied van trends en mode ontplooid. Ook was ze nauw betrokken bij de inkoop voor gerenommeerde modebedrijven.

'Sinds deze tijd koesterde ik de droom om ooit mijn eigen damesmodezaak te runnen', vertelt Chantal. Deze droom is altijd gebleven en werd in 2018 werkelijkheid toen ze modezaak PINOK in Venlo overnam. Het interieur werd vernieuwd en ze gaf haar eigen touch aan de gehele winkel. Met haar Bachelor Communicatie achtergrond en de online marketing ervaring van haar partner, besloot zij direct de webwinkel te lanceren!

Bij Chantal en haar collega’s draait het om top service, styling en beleving. Je kunt op je gemak rondkijken, je laten inspireren en laten adviseren door het deskundig, vriendelijk en behulpzaam team. Door de uitgebreide collectie én aandacht voor de klant zorgen ze ervoor dat zowel stijlvolle meiden als modieuze vrouwen een mooie total look kunnen vinden.

Naar PINOK

Nathalja.nl

Nathalja.nl ligt in het hartje van Venlo centrum in de Klaasstraat en is, zoals de naam verklapt, ook online te vinden. In deze modezaak maken ze graag tijd voor hun klanten. Voor een goed gesprek, een kop koffie en uiteraard passend styling advies voor iedere gelegenheid.

Marianne en Nathalja mixen & matchen diverse merken en stijlen om zo tot een persoonlijke look te komen. Een look die bij de persoon past en complementair is aan haar uitstraling. Vaak zetten de modemerken een trend neer en dit vertalen ze bij Nathalja.nl graag in een draagbare look.

Bij Nathalja.nl vind je bekende merken, zoals Nikkie, Reinders, Studio Anneloes, Josh-V, Geisha en meer. Ook minder bekende merken, zoals K-Design en Dividere vinden hier in plek. Daarnaast is er een aparte kledinglijn “Styled by Nathalja”. Dit zijn wekelijks nieuwe styling items voor vriendelijke prijzen die een mooie weerspiegeling geven van de huidige trends. En een leuk nieuwtje: binnenkort komt Nathalja met haar eigen merk! Hierin mag een tijgerprintje natuurlijk niet ontbreken!

Voor Marianne en Nathalja is persoonlijke benadering en goede service erg belangrijk. Dit staat dan ook centraal in de winkel. Tijdens de inkoop wordt heel bewust gekeken naar materiaal, pasvorm en draagbaarheid van de artikelen. Nog een kleine tip van Nathalja: zorg dat je een item op drie verschillende manieren kan combineren, dan heb je zeker geen miskoop!

Naar Nathalja.nl

FES Conceptstore

Femke en Sophie Driessen zijn jonge en ambitieuze eigenaressen van FES Conceptstore. Ze zaten anderhalf jaar naast de Locomotief op de Parade en zijn recent verhuisd naar een groter pand, waar nu ook ruimte is voor een mannenafdeling! Ze verkopen bekende merken zoals Obey, Carhartt, 24COLOURS en Things I Like, Things I Love.

De twee zussen gingen altijd winkelen in grote steden, omdat er in Venlo weinig keuze was. Hierdoor kregen ze twee jaar geleden het idee om zelf wat te beginnen in de binnenstad, om de mensen naar Venlo te halen. Zo ontstond Feminine & Sophisticated, nu FES Conceptstore.

Het persoonlijke advies, de uitgesproken stijlen, de sfeer en uitstraling van de winkel is iets wat hen onderscheidt van de grote ketens. Elke week komen er nieuwe items binnen en klanten worden persoonlijk op de hoogte gebracht via social media. De dames zijn online erg actief en zorgen ook hier voor interactie met de klanten.

Maar waarom je nou bij FES zou moeten winkelen? “Je krijgt hier de persoonlijke aandacht die je bijvoorbeeld bij hele grote winkels of online niet krijgt. Wij proberen onze klanten zo goed mogelijk te helpen”, zegt Femke. “Ook steunen mensen ons enorm als ze lokaal komen winkelen. We willen graag dat mensen ervan bewust worden dat er over een paar jaar misschien geen winkels meer bestaan als je online winkelt”, voegt Sophie toe.

Naar FES Conceptstore