Wie sjoan ós Limburg is

zo 19 november '23

Wie sjoan ós Limburg is

Wao mien mooder mich geliérd haet um te laeve...' Welke Venlonaar is er niet groot mee geworden, met dit prachtige liedje van Harry Bordon. En toch zijn er veel mensen die Bordon en zijn oeuvre niet kennen. Tekenend voor zijn leven, hij was een zeer getalenteerd liedjesmaker die nooit écht doorbrak bij het grote publiek en worstelde met het leven. In 2021 bracht een vijftal muzikanten tijdens festival Vocallis een ode aan Bordon, waarna De Nach van 't Limburgse Leed en het Podiumkerkje in Grevenbicht volgde. In de ontroerende en verrassende voorstelling ‘Wie sjoan ós Limburg is’ wordt het repertoire van Bordon gecombineerd met de liedjes van de deelnemende muzikanten. Tussendoor neemt Henk Hover de toeschouwers mee langs het roerige leven van de schrijver van Limburgse evergreens als ’t Kapelke’ en ‘Wie Sjoan ós Limburg is’ .

De liedjes, de verhalen en de geluidsfragmenten van interviews met mensen die Bordon daadwerkelijk hebben gekend en meegemaakt geven het publiek een mooi en ontroerend beeld van de mens Bordon, de tijd waarin hij leefde en de vertaling ervan naar de wereld van vandaag en de tijd van nu. Harry Bordon vormde samen met Jo Erens, Frits Rademacher, Joep Rademakers en Sjef Diederen de Grote Vijf. Limburgse zangers die met hun gitaar door het leven gingen als troubadour. Bordon woonde tijdens zijn leven in Venlo, Geleen en Amsterdam. Hij was naast zanger ook cabaretier en conferencier. Hij stierf op 59-jarige leeftijd in Amsterdam. Halverwege de jaren ’50 waren zijn bekendste liedjes vrijwel dagelijks op de radio te horen. Een leuk weetje voor Venlonaren, het geboortehuis van Bordon staat op de Burgemeester van Rijnsingel en wordt gekenmerkt door een prachtig bordje aan de muur: In dit huis werd op 14 september 1921 Harry Bordon geboren...

Linda Koolen (zang en contrabas), Linda Zijlmans (zang en gitaar) Ivo Rosbeek (piano en zang) en Tom Jaspers (gitaar en zang) nemen het muzikale deel voor hun rekening. Naast de liedjes van Bordon is er ook ruimte voor eigen repertoire dat hier en daar naadloos aansluit bij de liedjes en het levensverhaal van Bordon.

Meer info

Datum en tijden

19 november '23

Van 15:00 tot 23:59

Locatie en contact

  • De Maaspoort Theater & Events
  • Oude Markt 30, 5911 HH Venlo
  • Tel: 077-3207222

Evenement entree

  • € 17,50

Je raakt niet uitgekeken in Venlo

10 jun - 07 jan
Cultuur
Tentoonstelling

De Zonnekoning en Oranje – Slaags aan de Maas

Placeholder for De Zonnekoning en OranjeDe Zonnekoning en Oranje
28 sep - 07 jan
Markt

Kerstshow Leurs

Christmas World bij Tuincentrum Leurs

Placeholder for Kerstshow Leurs 2022 007Kerstshow Leurs 2022 007
29 okt - 14 jan
Cultuur
Tentoonstelling

The Space Within

bij Galerie Wilms

Placeholder for AGENDA The Space Within 2AGENDA The Space Within 2
01 nov - 30 nov
Workshop

Kunst in de Bieb : deze maand Jaimy Stoffels

Placeholder for 65265a140d83865265a140d838
10 nov - 10 dec
Cultuur
Tentoonstelling

Museummaand

Een maand lang toegang tot dertien musea in Nederland en Duitsland: dat is de Museummaand

Placeholder for Museumsmonat2Museumsmonat2
11 nov - 09 feb
Tentoonstelling

VBVD-prijs 2023

Ontdek genomineerde kunsttalenten en gevestigde oud-prijswinnaars in één overzichtstentoonstelling!

Placeholder for Aafke Bennema Zonder titel 1995Aafke Bennema Zonder titel 1995